100% DIGITAAL vanaf 1 JANUARI 2021?

Vanaf vrijdag 1 januari a.s. is het zover. Het begin van een nieuw jaar. Een nieuw jaar volop kansen. En ook het jaar van 100% digitaal. Omdat wij vanuit onze klantenkring best wat vragen krijgen hoe 100% digitaal in zijn werk gaat en welke gevolgen dit heeft op de manier waarop wij zaken met u doen kunt u op deze pagina lezen hoe wij als Porta Nova hierop inspelen. 


UPDATE 08-12-2020


WEBSHOP PORTA NOVA

Omdat we het u graag makkelijk maken heeft Porta Nova sinds kort een webshop. Het doel van de webshop is vooral om het voor u als onze klant eenvoudiger te maken om te bestellen. De webshop heeft ruime openingstijden, nl. van 08.00 uur in de ochtend tot de volgende ochtend 06.00 uur. Het grote voordeel van het gebruik van de webshop is dat u geen bestellijsten meer hoeft over te typen in mail of whatsapp en dat u na de bestelling direct een EKT ontvangt. Dit is natuurlijk een heel stuk sneller en voorkomt typefouten.

Op uw verzoek kunnen wij u een mail toesturen met daarin een link naar het actuele beschikbare aanbod. Als u op deze link klikt komt u in onze webshop. U kunt daar een keuze maken uit ons assortiment. Zodra u uw Aflevertijd-en plaats heeft gekozen en de bestelling heeft geplaatst ontvangt u een bevestigingsmail en de EKT. Wij gaan daarna direct voor u aan de slag om uw bestelling in orde te maken en te verzenden.

Bestelt u vóór 14.00 uur in de middag dan heeft u de keuze uw bestelling de volgende ochtend vóór 06.00 uur af te laten leveren bij u in de box of de volgende ochtend vóór 12.00 uur. Bestelt u na 14.00 uur dan ontvangt u uw bestelling de volgende ochtend uiterlijk om 12.00 uur in de box.  

We kunnen ons voorstellen dat u niet kunt wachten om uw eerste order te plaatsen in onze webshop. Ontvangt u nog niet dagelijks de mail met de link naar de webshop? Vraag erom bij Jan, Jochem of Tristan en zij maken het graag voor u in orde!

KLOKVOORVERKOOP

Sinds enkele weken zijn onze rozen ook dagelijks verkrijgbaar via Klokvoorverkoop. Door de vele bestellingen merken wij dat hiermee in een behoefte wordt voorzien. Grote voordelen van inkopen via klokvoorverkoop is natuurlijk dat u niet vast zit aan het afnemen van minimale aantallen. Ook weet u direct de prijs van een product en wordt uw bestelling tegelijk met de klokdistributie (dus in het eerste gedeelte van de ochtend) uitgeleverd. Zo kunt u zich tijdens het veilen volledig focussen op een kleiner aantal klokken waardoor u nog efficiënter zaken kunt doen.  

VMP KOPPELINGEN

Op dit moment zijn wij druk bezig met de overstap naar een nieuw verkoopsoftwarepakket. Wij hebben gekozen voor de software van Greenmaster omdat we denken dat deze het beste aansluit bij de manier van werken die u van ons gewend bent en waardeert. Daarnaast sluit Greenmaster goed aan bij onze (digitale) ambities voor de komende jaren om u perfect van dienst te kunnen blijven zijn.

Het gevolg van deze overstap is dat de huidige VMP koppelingen verhuisd moeten worden naar ons nieuwe softwarepakket. Op zich is dit niet heel ingrijpend; de locatie (het adres) waarvan u op dit moment uw VMP aanbod haalt verandert en dit adres moet daarom in uw software aangepast worden. Wij hebben inmiddels al een aantal klanten succesvol omgezet naar de nieuwe koppeling.

Door de vernieuwde Europese regels met betrekking tot PSD2 is het echter noodzakelijk dat alle VMP koppelingen moeten lopen via het Floriday platform.

Recent kwam het bericht naar buiten vanuit Floriday en Royal FloraHolland dat er een coulanceregeling komt voor de implementatie van 100% digitaal. Door deze coulance is de deadline voor het overzetten van uw huidige VMP koppeling naar een Floriday VMP uitgesteld naar 31 maart a.s.     

Wij kunnen ons VMP aanbod beschikbaar stellen via Floriday zodat u het vanaf daar op kunt halen. Als u vanuit uw softwarepakket dus al de mogelijkheid hebt om VMP aanbod uit Floriday op te halen adviseren wij u contact met ons op te nemen zodat wij de bestaande VMP koppeling voor u om kunnen leiden via Floriday. Zo bent u, voor wat betreft de transacties die vanuit de VMP koppeling komen, 100% digitaal!

Mocht u over bovenstaande nog vragen hebben neemt u dan gerust contact op met onze E-commerce manager Jochem Lejour, hij helpt u graag verder. Jochem is te bereiken op nummer 06 42 06 81 07 of via jochem@portanova.nl 

TOT SLOT

We begrijpen dat de veranderingen in zaken doen in verband met 100% digitaal bij sommigen grote impact heeft op de vertrouwde werkwijze. Wij stellen alles in het werk om de overgang voor u zo glad mogelijk te laten verlopen. We garanderen u dat we, hoe dan ook, zaken blijven doen en dat we samen naar een geschikte oplossing voor u zoeken.