PORTA NOVA, gespecialiseerd in kwaliteit

Als rozenkwekerij is Porta Nova gespecialiseerd in de teelt van Red Naomi! rozen van topkwaliteit. Het bedrijf is ontstaan als gevolg van een fusie van drie rozenkwekerijen: Aad Luijk, Leon Dukker en Nico van Vuuren. Ze hebben hun kennis, ervaring en passie gebundeld met het doel om de beste rozen ter wereld te kweken.

De basis voor Porta Nova was al meer dan een eeuw geleden gelegd toen de familie Luijk en Dukker voor het eerste betrokken raakten bij de tuinbouw.

Bij Porta Nova concentreren we ons volledig op kwaliteit. Deze focus wordt weerspiegeld in alle aspecten van onze activiteiten en leidt tot een continu proces van verbetering van onze producten, onze organisatie en de wereld om ons heen.

Dit is vooral zichtbaar in onze nieuwe kwekerij. We hebben alles gedaan wat in ons vermogen lag om optimale omstandigheden te scheppen voor onze Red Naomi! rozen. Met het hele jaar een stabiel klimaat, exact de juiste voeding, een overvloed aan licht en speciale opleidingsmethoden voor onze medewerkers.

Bovendien is het onze meest milieuvriendelijke kwekerij tot nu toe. We zijn overgestapt op teelt zonder gas. We maken gebruik van groene stroom en houden onze rozen fit en gezond met natuurlijke methoden om waar mogelijk ziekten en schadelijke organismen uit te bannen. We streven naar de laagste ecologische voetafdruk per roos.