Everlasting Quality

Ontdek de geheimen achter de teelt van de beste rozen

Van onze kwekerijen naar de vaas van onze klanten. Ga met ons mee op een fascinerende reis. Kijk hoe we eersteklas rozenvoeding bereiden in ons sterrenrestaurant. Ontdek de ingenieuze techniek achter gasloze teelt en het stabiele klimaat in onze kwekerijen, het hele jaar door. Maak kennis met het grondige maar eerlijke selectieproces dat al onze rozen moeten ondergaan en kijk hoe we ze onder moeilijke omstandigheden testen. U zult ontdekken dat het kweken van de beste Red Naomi! een kwestie is van vakmanschap en ervaring, vermengd met de nieuwste inzichten en technologieën. Dit alles, in combinatie met de passie om het elke dag beter te doen, heeft de allerbeste rozen tot resultaat.

STAR AWARDED RESTAURANT

Elke dag eten op topniveau

Rozen zijn kritische eters. Voeding op ‘haute cuisine’ niveau is dan ook cruciaal. Zeker als je wil dat ze opgroeien tot de allermooiste en sterkste Red Naomi rozen ter wereld. In ons ‘sterrenrestaurant’ is alles zo ingericht dat ze elke dag de beste voeding krijgen. Met precies de juiste ingrediënten, in precies de juiste hoeveelheden. Net als alle grote chefkoks weten we dat de klant uiteindelijk koning is. We passen daarom iedere maaltijd aan de wensen en behoeften van de rozen aan, zodat zelfs de meeste kritische rozen elke dag helemaal voldaan zijn.

Star Awarded restaurant

GREEN ROOM

Ontdek het duurzame energiehart van Porta Nova

Toegegeven, als je de Greenroom binnenkomt lijkt de natuur ver weg. Het eerste dat opvalt is een ingewikkeld stelsel van buizen dat eerder doet denken aan techniek en innovatie dan aan een duurzaam energiehart. Toch is deze ruimte geheel in lijn met ons streven om gasloos te telen. Want dit is de plek waar wij de energie vandaan halen voor onze climators om zo op natuurlijke wijze onze nursery te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer. Om dit voor elkaar te krijgen dalen we 100 meter af onder de klei van Waddinxveen. Hier is de temperatuur uiterst stabiel en blijft warm water maanden warm en koel water maanden koel.

DE GREENROOM

THE NURSERY

Hier worden onze rozen gepamperd

De nursery is de plek waar onze rozen zich helemaal thuis voelen. We doen er dan ook alles aan om de omstandigheden zo goed mogelijk te maken. Onze zoektocht naar het ideale leefklimaat. Kern is hierbij het kwekersambacht. De kennis en ervaring die Porta Nova gedurende jaren heeft vergaard. Deze kennis dagen we uit, voeden we met de laatste wetenschappelijke inzichten en controleren en activeren we met de nieuwste technische middelen. Want de techniek stelt ons in staat om wat wij in ons hoofd bedenken in de kas uit te voeren.

The Nursery – “Zoektocht naar het perfecte klimaat.”

RECOVERY ROOM

De rozen bereiden zich voor op hun auditie

Hoe je het ook went of keert het knippen is een schok voor onze rozen. Om ze zo goed mogelijk van die schok te laten herstellen, gaan ze snel naar onze speciale Recovery Room. Ze krijgen hier hun eerste water. Heerlijk koel en verrijkt met een speciale mix van ingrediënten die ervoor zorgt dat ze snel herstellen. Deze eerste voeding is zeer belangrijk want in de eerste twee uur nemen ze 70% van het water op dat ze in de rest van hun leven gaan gebruiken! Zo bereiden we ze optimaal voor op een mooi en lang vaasleven.

The Recovery Room

AUDITION ROOM

Elke roos doet auditie voor SUPRA in onze AUDITION ROOM

Laat er hier geen misverstand over bestaan. Al onze Red Naomi rozen zijn van zeer hoge kwaliteit. Met een uitzonderlijk mooi en lang vaasleven. Toch krijgen ze niet allemaal het label Supra. Dat is alleen weggelegd voor rozen die de perfectie benaderen. Met een mooie rechte, steel en een perfecte extra dikke bloem. Om ervoor te zorgen dat wie Supra wil ook echt Supra krijgt doen al onze rozen stuk voor stuk auditie. En reken er maar op dat we minstens net zo streng zijn als bij de X-factor.

WELLNESS CENTRE

Onze rozen blijven koel tot het vertrek

Na selectie moeten de rozen rusten. Ze gaan in een veilingemmer die een speciale UV reiniging heeft ondergaan en krijgen nieuw, schoon, heerlijk koel water verrijkt met precies de juiste mix aan voedingsstoffen waardoor ze langer vers blijven. Ook worden ze in de watten gelegd met een constante temperatuur van 0,5 graden. Na deze VIP-behandeling zijn ze helemaal opgefrist en klaar om de wereld in te gaan voor een lange, schitterende carrière. Ook hier geven we onze rozen de best mogelijke behandeling.

DEPARTURES

Op weg naar een lange schitterende carrière

De orders worden in de Refreshing Lounge verzameld en vervolgens gaan onze rozen naar Departures. Ook hier houden we de temperatuur laag en zo constant mogelijk. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat de laadruimte luchtdicht is afgesloten. Zodat de temperatuur niet elke keer omhoog gaat als we een nieuwe vrachtwagen willen laden. Zo blijven we tot op het laatste moment alles doen om onze rozen de beste behandeling te geven. Zodat onze klanten het hele jaar door rozen krijgen van de allerbeste kwaliteit die wij kunnen leveren.

REALITY ROOM

Hoe presteren onze rozen in de praktijk?

Wij werken er elke dag aan om de zorg voor onze rozen te verbeteren. Zo zorgen we ervoor dat onze rozen altijd van de beste kwaliteit zijn. Om er zeker van te zijn dat onze inspanningen ook in de praktijk hun vruchten afwerpen, testen we onze rozen regelmatig in de praktijk. We vergelijken de resultaten met rozen van andere kwekers.