Star awarded restaurant

Elke dag eten op topniveau

Rozen zijn kritische eters. Voeding
op ‘haute cuisine’ niveau is dan ook
cruciaal. Zeker als je wil dat ze opgroeien tot de allermooiste en sterkste Red Naomi! en White Naomi! rozen. In ons ‘sterrenrestaurant’ is alles zo ingericht dat ze elke dag de beste voeding krijgen. Met precies de juiste ingrediënten, in precies de juiste hoeveelheden. Net als
alle grote chefkoks weten we dat de klant uiteindelijk koning is. We passen daarom iedere maaltijd aan de wensen en behoeften van de rozen aan, zodat zelfs de meeste kritische rozen elke dag helemaal voldaan zijn.

Het smakelijkste regenwater valt dichtbij

De basis van onze voeding is puur
regenwater. Regenen doet het bij ons in Waddinxveen gelukkig genoeg, maar niet altijd op het juiste moment. Daarom vangen we regenwater op en bewaren het in bassins onder de grond. We hebben een unieke samenwerking met het logistieke bedrijventerrein vlakbij onze kassen. Deze samenwerking
is onderdeel van ‘de Glasparel’
en is erop gericht om tuinbouw zo
duurzaam mogelijk te maken. De
daken van dit bedrijventerrein en onze kassen zijn geschikt gemaakt voor het opvangen van regenwater. Dankzij deze extra opvang kunnen we ook als het wat langer droog is ons lokale regenwater blijven serveren.

Ingrediënten van hoog niveau

We verrijken het gezuiverde regenwater met alles wat onze rozen nodig hebben om goed te groeien. Hiervoor ‘koken’ we met 11 verschillende ingrediënten.
De hoeveelheden kunnen van dag tot dag variëren zodat de ‘maaltijd’ die we uitserveren altijd perfect is. Onze leveranciers selecteren we zorgvuldig. Want elke kok weet, koken op hoog niveau begint bij de inkoop van de beste ingrediënten.

BINNENDUIN, ZUIVER WATER DOOR ZAND

Het regenwater wordt in de voorraadkamer van ons sterrenrestaurant gezuiverd met een zandfilter met een diameter van maar liefst 12 meter. We noemen dit filter liefkozend onze ‘binnenduin’. Het water dat deze duin passeert, is de zuivere basis voor de uitgebalanceerde ‘maaltijd’ die wij onze rozen serveren..

Het menu. Elke dag een
maaltijd op maat

Koken is een avontuur waarbij je steeds nieuwe dingen ontdekt. Waarbij je het recept steeds verder perfectioneert. Wat wordt het menu van vandaag? Hoe zorg
ik ervoor dat ze steeds de beste maaltijd krijgen? Onze rozen trakteren we elke dag op net iets andere voeding.

Binnenkantje buitenkantje, voeding op maat ideal menu

In ons 4 rijen systeem gebruiken de
planten aan de binnenkant van de 4 rijen meer water dan die aan de buitenkant. We geven de binnenste rijen dan ook meer voeding. Hierdoor krijgt elke plant niet alleen de juiste maaltijd maar ook de portie die past bij de behoeften.

Heeft het gesmaakt? En was alles naar wens?

Onze rozen eten hun bord nooit
helemaal leeg. Er blijft altijd een deel van de voeding over. Deze restjes komen terug in onze keuken. We bemonsteren het en kijken welke voedingsmiddelen ze meer of juist minder nodig hebben. De voeding voor de volgende dag passen we hierop aan. En de overgebleven voeding? Die zuiveren we en dienen we nogmaals op.