Porta Nova Floral Dress Cyrille Ribet

Bloemsierkunstenaar Cyrille Ribet heeft onlangs zijn talent getoond door een levendige bloemenjurk te creëren voor Florever met Red Naomi-rozen van Porta Nova. Cyrille beschrijft zijn stijl als asymmetrisch met een vleugje ikebana. Hij is geboren in Normandië, geroemd om zijn geweldige geschiedenis, prachtige kustlandschappen en indrukwekkende musea. Cyrille heeft zijn designvaardigheden op jonge leeftijd ontwikkeld onder begeleiding van zijn moeder. Later heeft hij als professional gewerkt op uiteenlopende plekken zoals de Cariben, Mexico, de Verenigde Staten, de Turks- en Caicoseilanden, het Four Seasons in Parijs en het Luxe Hotel Switzerland.

porta nova cyrille ribet florever

Het project en Floranthousai
Voor dit project heeft Cyrille ongeveer 350 Red Naomi-rozen van Porta Nova gebruikt. Hij heeft met deze bloemsierkunst, die deed denken aan Tim Burton’s musical-animatiefilm Nightmare Before Christmas, op fraaie wijze een zwarte-zwaanthema uitgebeeld. Gewapend met een heet lijmpistool en lint heeft de ontwerper twee weken nodig gehad om de betoverende vleugels en de jurk te maken. Het duurde nog eens twee dagen om de structuur te creëren.

porta nova rose cyrille ribet florever red naomi

‘Ik heb 50 Porta Nova-rozen gebruikt voor de blaadjes op de vleugels, 100 rozen voor de tutu en 200 rozen voor de structuur’, aldus Cyrille.

Dit design en de bloemsierkunst maken ook onderdeel uit van een reeks genaamd Foranthousai waarvoor Cyrille samenwerkt met model Taka Iri en fotograaf Enrico Borgogni. Ze vertellen beeldende verhalen door met bloemsierkunst de natuur, levensmomenten en de ongeëvenaarde schoonheid van een vrouw op unieke wijze vast te leggen.

porta nova rose cyrille ribet florever red naomi 3

Wat kunnen we verder verwachten van Porta Nova
In de winterperiode en tijdens de komende feestdagen zal Cyrille weer druk bezig zijn voor het prestigieuze Kempinski Grand Hotel Des Bains St Moritz in Zwitserland. Zijn ultieme doel is om een voortreffelijk bloemstuk voor de lobby te maken met Red Naomi-rozen van Porta Nova. Cyrille is dol op zijn werk omdat, zoals hij zegt, de verbeelding vrijwel geen grenzen kent. Bovendien is bloemsierkunst zo divers als de vele culturen en landen die het dient. Hij laat zich met name inspireren door films, kunst, boeken, de natuur en vrouwen.

porta nova cyrille ribet florever fashion flowers

Waarom houdt hij van Porta Nova-rozen? ‘Vanwege de hoge kwaliteit, ze blijven langdurig vers, gaan mooi open en kunnen ook nog worden gebruikt nadat ze gedroogd zijn. Ik ben met name weg van de donkerpaarse kleur wanneer ze droog zijn en de lekkere, subtiel zoete geur.’

porta nova red naomi florever cyrille ribet

Over Florever
Florever is een van de belangrijkste groothandelaren op de Italiaanse markt op het gebied van snijbloemen, planten en bloemenaccessoires. Ze leggen zich met name toe op hoogwaardige Nederlandse producten zoals Porta Nova Red Naomi. Ze kopen rechtstreeks van Nederlandse veilingen en bieden optimaal vervoer door de bloemen uitstekend te conserveren tijdens de reis naar Italië.

 

porta nova rose cyrille ribet florever red naomi

porta nova rose cyrille ribet florever red naomi

Met dank aan
Bloemsierkunstenaar: Cyrille Ribet en Floranthousai
Model:
Taka Iri
Fotografie: Enrico Borgogni
Sieraden model:
Extremida
Porta Nova-rozen geleverd door
Florever / Betty Grelli