Boeket met Red Naomi rozen voor internationale vrouwendag

We werken hard om de mooiste rozen voor Internationale Vrouwendag (8 maart) te leveren. Op deze dag vieren we de prestaties van vrouwen en het symbool van de strijd van de vrouwen van over de hele wereld voor hun rechten, volledige gelijkheid met mannen, democratie en vrede. Dit is in Oost-Europa een belangrijk jaarlijks evenement, maar wij zien ook in West- Europa steeds meer vraag ontstaan, wat natuurlijk erg positief is voor de Nederlandse bloemensector! Wat ons betreft verdienen op 8 maart alle vrouwen over de wereld de rozen van Porta Nova!

Dus vergeet niet bloemen te kopen voor je moeder, vrouw, vriendin, beste vriendin, oma, zus of dochter!

Boeket met Red Naomi rozen voor internationale vrouwendag

BLOEMIST –  INTERNATIONALE VROUWENDAG

HOE KAN JE ALS BLOEMIST INSPELEN OP INTERNATIONALE VROUWENDAG?

In een artikel van FloraHolland werden een aantal creatieve suggesties gegeven die gebruikt kunnen worden voor vrouwendag. Veel bloemisten weten al hoe je op klanten kan inspelen, maar hier nog wat leuke tips voor Internationale vrouwendag:

Vrouwendag is ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten. Als bloemist kan je dit gebruiken als reden voor de mannelijke kopers die hun vrouw belangrijk vinden. Dat kunt u in uw bloemisterij gebruiken als reden voor mannelijke kopers, die hun vrouw belangrijk vinden. Maar ook vrouwelijke kopers kunnen gestimuleerd worden, bijvoorbeeld uit solidariteit voor vrouwen die het elders in de wereld minder goed hebben. Een gedeelte van de opbrengst kan gaan naar een stichting die zich inzet voor emancipatie. Ook zijn er meer Oost-Europeanen aan het werk in West-Europa. Dus door rond te kijken of er in jou gebied Oost-Europeanen werken of wonen, kan je hierop inspelen.

Volgens Flora Holland consumentenpanel komen de bloemen kopers voor vrouwendag uit alle leeftijdscategorieën, men koop meestal bij een bloemist (56%), de kiosk (20%) of op straat (12%). Ook wordt er voor de vrouwendag vaker een monobos gekocht in plaats van een gemengd boeket. De tulp is de belangrijkste bloem (37%) hierna volgt de roos (33%) en rood is hierbij de belangrijkste kleur.