Mei is geen maand als de andere. Het is de maand waarin mensen samenkomen om hulde te brengen aan de belangrijkste persoon in het gezin, de moeder.  

Moederdag wint steeds aan populariteit. Er zijn bewijzen dat de Oude Grieken en Romeinen soortgelijke vieringen hielden. Moederdag vertoont ook veel gelijkenissen met een vroegchristelijk feest gekend als “Mothering Sunday”, ooit een belangrijke traditie in het Verenigd Koninkrijk en sommige delen van Europa. 

ivvo markou mother's day 3

Hoewel Moederdag gewoonlijk in mei wordt gevierd (meestal de tweede zondag van de maand), wordt hij in bepaalde streken ter wereld ook op andere dagen gevierd. Sommige landen, vooral in Oost-Europa, vieren de dag in maart, terwijl nog andere een dag in een andere maand kennen. Deze meimaand zullen moeders en moederfiguren op verschillende manieren in de bloemetjes worden gezet. Ze zullen worden overladen met geschenken en kaarten, verwend met speciale maaltijden, verwenarrangementen, schoonheidsbehandelingen en onvergetelijke weekendjes weg.

Mother's day kiss porta nova red naomi

Mother’s Day Kiss

De lijst van geschenken is eindeloos, maar iedereen is het erover eens dat niets zo mooi ‘Mama, ik hou van jou’ kan zeggen als een boeket prachtige rode rozen. Het verband tussen rozen en liefde is de meest duurzame en bekende traditie in de wereld van de bloemisterij. Daarom zal een goede bloemist geen enkele optie voor schitterende creaties met rode rozen willen missen. Dat kan van alles zijn, van één enkele roos in een subtiel stuk tot meer ingewikkelde creaties. Het kunnen rode rozen in een mooi gemengd boeket zijn of een rozenplant in aantrekkelijk rood. 

Ook deze meimaand werden veel moeders verwent met een boeket met onze Porta Nova Red Naomi-rozen

Veel factoren zoals extreem koud en mooi weer en de feestdagen van de afgelopen weken hadden effect op de moederdagomzet. Bovendien vielen de inkoopdagen voor de Nederlandse Moederdag dit jaar een week eerder, was er op de exportvestigingen een veildag minder dan vorig jaar en bestond uit één week met zeer koud weer en één week met heel warm weer.

Deze combinatie van factoren heeft ertoe geleid dat de moederdagomzet die via Royal FloraHolland gerealiseerd werd ongeveer 8% minder bedroeg. Er werden in het teken van de moeders dan wel ruim 4% meer aantallen bloemen en planten verkocht, maar de prijsvorming bleef zo’n 12% achter bij vorig jaar rond deze feestdag.

Royal FloraHolland zag de Nederlandse bloemist gretig aantallen binnenlandse rozen, tulpen, gerbera’s, chrysanten en lelies afnemen als cadeau voor de Nederlandse moeders, terwijl producten als pioen en lisianthus minder werden gevonden.

Hierna volgen een aantal inspirerende moederdagstukken met Red Naomi

ivvo markou mother's day 4

Mooi moederdagboeket met Porta Nova Red Naomi – Ivvo Markou

ivvo markou mother's day 5

Mooi moederdagboeket met Porta Nova Red Naomi – Ivvo Markou

Porta Nova Red Naomi mothers day

Mooi moederdagboeket met Porta Nova Red Naomi

Mother's Day Porta Nova Red Naomi

Mooi moederdagboeket met Porta Nova Red Naomi – Fleurs

ivvo markou mother's day porta nova red naomi

Mooi moederdagboeket met Porta Nova Red Naomi – Ivvo Markou

Jan Vahmeier Porta Nova Red Naomi

Mooi moederdagboeket met Porta Nova Red Naomi – Jan Vahmeier

Porta-Nova-Heart-shape-rose-

Naturally heart-shaped Porta Nova rose

porta nova mother's day ivvo markou

Mooi moederdagboeket met Porta Nova Red Naomi – Ivvo Markou

image4

Porta nova mother's day

Porta Nova heart by Ivvo Markou

porta nova red naomi bouquet

Mooi moederdagboeket met Porta Nova Red Naomi – Pirjo Koppi

ivvo markou porta nova red naomi

Mooi moederdagboeket met Porta Nova Red Naomi – Ivvo Markou

ivvo markou 4

Mooi moederdagboeket met Porta Nova Red Naomi – Ivvo Markou

ivvo markou 3

Mooi moederdagboeket met Porta Nova Red Naomi – Ivvo Markou

porta nova red naomi mothers day

Waarom zou u deze meimaand uw klanten niet verrassen met een boeket rode rozen… liefst Porta Nova Red Naomi-rozen van topkwaliteit.