Voor ons als producent zijn alle belangrijke feestdagen weer voorbij en is het tijd voor de zomerperiode. De zomer wordt vaak gekenmerkt door minder vraag en een groter aanbod in de markt door hogere producties. 

Hogere producties worden over het algemeen veroorzaakt door hogere temperaturen en dit gaat meestal gepaard met mindere kwaliteit wat te zien is in kleinere knoppen en dunnere stelen. Het streven van Porta Nova om jaarrond een uniforme kwaliteit te leveren heeft er toe geleid dat wij een aantal jaar geleden geïnvesteerd hebben in een nieuw systeem: De ClimatorDeze functioneert in de zomer als airconditioning en in de winter als verwarming. Door de functie als airco in de zomer, kunnen wij de kas koel houden met als resultaat: een mooi product met grote knoppen en dikke stelen.

– Stefan van Vuuren
Commercieel Directeur Porta Nova

Bij Porta Nova we zijn toegewijd aan de absoluut de beste kwaliteit te leveren. Ook tijdens de zomer warme periode.In…

Posted by Porta Nova on dinsdag 16 juni 2015

Porta Nova wil naast het kwalitatief beste product ook één van de milieuvriendelijkste rozen  produceren. beschikken op onze beiden locaties over ons unieke verwarmings- & koelingsysteem “De Climator” en is er geïnvesteerd in een nog hoger lichtniveau. Door deze investering is de kwaliteit naar het allerhoogste niveau gebracht. Dankzij de Climator kunnen wij het hele jaar door dezelfde top kwaliteit rozen leveren. In deze korte video onthult onze productie manager Aad van Luijk een van de geheimen achter Porta Nova’s vermogen om topkwaliteit Red Naomi rozen te kunnen kweken in het midden van een hete zomer. En dat alles op een zeer efficiënte en milieuvriendelijk manier!