anna popova red naomi floral fundamentals
Anna Popova

Toen ze dertig werd besloot Anna Popova om haar carrière een andere wending te geven: ze dook in de bloemenwereld. Ze wilde graag haar eigen bloemenzaak, maar wist toen nog niets van bloemen af. Jaren later, na veel doorzetten, hard werken en met een eindeloze passie voor de florale kunst is Anna een prijswinnende bloemkunstenaar met een indrukwekkende carrière. We gingen in gesprek met Anna nadat ze een prachtig ontwerp had gemaakt met Porta Nova​ Red Naomi rozen. Dit schitterende design stond in een recent artikel van Floral Fundamentals, waarin hun Russische ambassadeurs thuis fotosessies deden om verschillende kwekers een steuntje in de rug te geven.

Hoe bent u begonnen in het bloemenvak?

Toen ik dertig was besloot ik mijn leven te veranderen. Toen wilde ik heel graag een bloemenzaak, maar ik wist niets van bloemen. Dus ik besloot om een opleiding bloemkunst te volgen.

Tijdens deze opleiding ging ik steeds meer van bloemen houden en nu werk ik er al vijftien jaar mee. Ik begon als assistent en heb mezelf opgewerkt tot creatief directeur van een beroemde bloemenboutique. Pas nadat ik deze ervaringen op zak had, ben ik mijn eigen werkplaats begonnen. Nu werk ik met veel plezier en voldoening op mijn eigen manier met bloemen.

Waardoor laat u zich inspireren?

Mijn inspiratie is de afronding van het ding / project waar ik op een bepaald moment aan werk. Vaak word ik door het materiaal zelf geïnspireerd of door de vorm- of kleurcombinaties; de inspiratie wordt op meerdere manieren gemanifesteerd. Bijvoorbeeld als ik ontwerp met de fantastische Porta Nova​ Red Naomi rozen.

anna popova red naomi floral creation

Kunt u meer vertellen over het ontwerp met Porta Nova-rozen dat u heeft gemaakt voor de fotosessie voor Floral Fundamentals?

Ik heb deze compositie gemaakt met Porta Nova Red Naomi, een schil van granaatappel en de altijd prachtige vanda. Mijns inziens zijn dit materialen van topkwaliteit. Ik stel me deze compositie voor op het midden van een ronde tafel, bijvoorbeeld bij de presentatie van een rode wijn. Red Naomi heeft een imposante bordeaux kleur die ik prachtig en zeer inspirerend vind. Daarnaast zijn deze rozen zeer geschikt voor de lijmtechniek die ik heb gebruikt voor mijn creatie.

Goed gedaan Anna