Voor het maken van een bloemenjurk is veel creativiteit nodig, en volgens de getalenteerde bloemenontwerpers Natalia en Tatiana vereist het hele proces grote aandacht voor detail. Natalia en haar team van vijf mensen hebben recent een prachtige bloemenjurk gemaakt met Red Naomi-kwaliteitsrozen van Porta Nova. Er gingen vijf uren werk en 500 Red Naomi-rozenstengels van 70 cm van Porta Nova in zitten.

natalia flower dress porta nova red naomi 21

“Het maken van een bloemenjurk is een creatief proces dat verschillende professionele technieken voor het werken met natuurlijke bloemen vraagt. Daarbij moet rekening worden gehouden met de individuele kenmerken van verschillende bloemen, hun weerstand en de klimaateigenschappen van de plek waar een evenement plaatsvindt (luchttemperatuur, vochtigheid, seizoen),” volgens Natalia.

“Al deze factoren kunnen invloed hebben op hoe lang de bloemen vers blijven.”

Natalia en Tatiana van TRIDVORNOVA art-bureau maakten de prachtige Red Naomi-jurk bij Villa et Jardins Ephrussi de Rothschild.

HET MAKEN VAN DE BLOEMENJURK MET RED NAOMI-ROZEN VAN PORTA NOVA

Bloemen en ander gebruikt materiaal

  • Zacht pakpapier.
  • Breed dubbelzijdig tape.
  • Lijm lijmpistool.
  • 50 Red Naomi-rozenstelen van 70 cm lang van Porta Nova.
  • Oasis Finish Touch-spray.

natalia flower dress porta nova red naomi 8 natalia flower dress porta nova red naomi 9 natalia flower dress porta nova red naomi 10 natalia flower dress porta nova red naomi 11De glamelia maken

Prepareer eerst het materiaal voor de glamelia van rozen. Prepareer de rozenblaadjes door de onderkanten af te snijden. Maak papieren cirkels van verschillende doorsnedes (15, 20, 25 cm). Maak 40 cirkels van elke doorsnede.

Breng dubbelzijdig tape op de cirkels aan. Haal de beschermingslaag van het dubbelzijdige tape en maak de glamelia van grote blaadjes aan de buitenkant.

“Als de glamelia klaar is, behandelen we de jurk met ‘Oasis Finish Touch’ spray en plaatsen hem in een koude kamer.”

Natalia brengt vervolgens dubbelzijdig tape op het lijfje aan. Het dubbelzijdige tape wordt in overlappende stroken aangebracht. Vervolgens haalt ze de beschermingslaag van het dubbelzijdige tape en brengt rozenblaadjes op het lijfje aan. Het lijfje wordt vervolgens ook behandeld met ‘Oasis Finish Touch’-spray en in een koude kamer gezet.

‘We versieren de rok met grotere glamelia’s aan de onderkant en kleinere aan de bovenkant. Elke glamelia wordt met een speciaal lijmpistool op het papier op het textiel aangebracht. Er kunnen naar wens accessoires worden aangebracht.

 

Over TRIDVORNOVA art-bureau

Het bedrijf TRIDVORNOVA art-bureau is meer dan tien jaar geleden opgezet toen de twee getalenteerde ontwerpers Tatyana Tridvornova en Natalia Zhizhko gingen samenwerken. Door de partnerschappen en vriendschappen van deze creatieve verbintenis kan het bedrijf zich in verschillende richtingen ontwikkelen. Tatiana’s handelsmerk is een verzameling bloemenjurken, en Natalia staat bekend om haar successen in de professionele bloemkunst (1e plaats in de Europa CUP 2011, Golden medal of the World Flower Garden Show 2015 in Japan, en andere).

Belangrijke links
Locatie voor de fotoshoot – Villa et Jardins Ephrussi de Rothschild
Bedrijf – TRIDVORNOVA art-бюро
Bloemenontwerper – Natalia Zizko
Fotografie – Alexander Nozdrin
Bloemenleverancier – G-Fresh Flowers