Tradefair

Afgelopen maand hebben we de installatie van LED-verlichting voltooid tot 100%. Porta Nova heeft jarenlang onderzoek gedaan en LED-verlichting ontwikkeld met verschillende LED-lichtexperts, op zoek naar het ultieme “lichtrecept” voor onze rozen.

Met LED-licht kunt je precies bepalen welke kleuren/straling u gebruikt. Samen hebben we vorig jaar het ultieme spectrum gevonden voor onze rozen. We zijn begonnen met 50% LED-licht in 2022 en hebben de installatie van 100% VOLLEDIGE LED in al onze kassen in september 2023 voltooid.

Traditioneel “Sont T-licht” geeft ook overtollige warmte af, wat LED niet doet. In de winter verwarmde die “Overtollige warmt” gedeeltelijk onze kas.

Maar we zijn in staat om zoveel warmte in de zomer te “oogsten” met ons Climator-systeem, dat 100 meter onder de grond wordt opgeslagen. Zodat we meer dan genoeg duurzame warmte hebben om in de winter te gebruiken, samen met efficiënte LED-verlichting.

Dankzij dit speciale “LED-licht” in combinatie met de warmte van de Climators kunnen we deze winter 40% besparen op verlichtingskosten.

Naast duurzaamheids- en kostenaspecten verwachten we ook dat de productie en kwaliteit nog stabieler worden omdat onze rozen worden gepresenteerd met het perfecte lichtspectrum.

Dankzij ons nieuwe 100% “LED-licht” en ons unieke “Climator System”, waarin we de warmte uit de zomer ondergronds opslaan en deze in de winter gebruiken om te verwarmen, zullen we deze winter en voor Valentijnsdag 2024 topkwaliteit rozen kunnen kweken!