Zekerheid bij porta nova

Traditioneel wordt in Nederland belicht met “Sont-T licht”. Dat bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van onze rozen. Dat licht kost behoorlijk wat energie en levert in sommige periode ook restwarmte op die we moeten afvoeren.

Daarom is Porta nova al jaren bezig met onderzoek samen met de universiteit Wageningen en diverse LED experts. Op zoek naar het ultieme “licht recept” voor onze rozen. Met led licht kun je namelijk precies bepalen welke kleuren/straling je gebruikt.

En nu we samen het ultieme spectrum gevonden hebben, de kosten voor de techniek wat gedaald zijn en de energie kosten de pan uit reizen was te tijd rijp om deze stap te maken.

In Augustus hebben we in al onze kassen LED licht geïnstalleerd. Een behoorlijk investering maar die gaat ook direct weer wat opleveren. Want dankzij dit speciale “LED Licht” kunnen we deze winter 40% besparen op de belichting kosten.

Buiten een duurzaamheid en kostenaspect verwachten we ook de productie en kwaliteit nog stabieler krijgen doordat onze rozen het perfect licht spectrum voorgeschoteld krijgen

Onder andere dankzij ons nieuwe “LED licht” en ons unieke “Climator Systeem” waarbij we warmte uit de zomer opslaan onder de grond en in de winter gebruiken om te verwarmen, zullen wij deze winter gewoon in staat zijn topkwaliteit rozen te kweken.

Porta nova 2022 winter

Bij Porta Nova staan ​​we voor “zekerheid & betrouwbaarheid”. U kunt op ons rekenen voor topkwaliteit Red & White Naomi rozen deze winter en met Valentijn.