Porta Nova At the table with Porta Nova & Wholesaler Luciënne 20nu.nl 1

Porta Nova nodigt u graag uit aan tafel. Misschien voor een gezellig gesprek of voor een moment van interactie tussen u en onze Porta Nova Red Naomi-rozen. Zoals u weet, streeft Porta Nova er altijd naar met haar bloemen tevredenheid te leveren in de hele keten en tegelijkertijd ons streven naar kwaliteit aan te tonen. Om daar op toe te zien, hebben we een kwaliteits- en service-manager die groothandelaren en bloemisten in heel Europa ter zijde staat. Hij verwelkomt u graag aan de tafel om te praten over zaken die te maken hebben met kwaliteit en productontwikkeling. Als we van elkaar kunnen leren en ons richten op kwaliteit, zullen we daar uiteindelijk allemaal beter door presteren.


Onze Porta Nova-rozen verdienen ook een plaats aan uw tafel. Ze vormen een perfect middelpunt voor elke luxe tafelschikking. Of het nu voor een bruiloft, een chique etentje of een kerstviering voor het gezin is, onze rozen vormen altijd het hoogtepunt van elk tafelarrangement. Om onze campagne ‘Aan tafel met Porta Nova’ te introduceren, hebben we onze stand op de Tradefair opgezet met een vergelijkbaar concept. We hebben de Belgische bloemsierkunstenaar Luciënne Van Os gevraagd dit concept voor onze stand te ontwerpen. Op deze beurs diende het luxe tafelarrangement ook als een ontmoetingsplaats voor Porta Nova en haar klanten.

Het komend jaar gaan we ‘Aan tafel met Porta Nova en de groothandelaar’-evenementen organiseren waar groothandelaars een aantal van hun klanten kunnen uitnodigen een luxe tafelarrangement te creëren waarbij ze gebruik maken van onze rozen. Aan dezelfde tafel organiseren we ook een ontmoeting met hun belangrijkste klanten.

We hadden een gesprek met Luciënne waarin ze ons vertelde over haar inspiratie voor het luxe tafelarrangement dat ze creëerde voor Porta Nova en over haar bedrijf 20nu.nl. Ze vertelt ons ook waarom ze van Porta Nova-rozen houdt en geeft een eenvoudige tip voor een Kersttafel-arrangement voor bloemisten die de komende feestdagen met Porta Nova Red Naomi-rozen aan het werk gaan.

Vertel eens hoe je bent begonnen als bloemsierkunstenaar
Als dochter van een tuinman, vormden bloemen en planten tijdens mijn jeugd altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven. Toen ik 14 werd,vertelde mijn vader me dat het tijd werd om voor een andere baas te gaan werken. Tijdens mijn schooltijd ben ik daarom in een bloemenwinkel gaan werken tot ik een jaar of 20 was. Daarna ben ik afgestudeerd aan de modeacademie en ben ik mijn eigen bedrijf begonnen op het gebied van leder-design. Daarnaast werkte ik in een atelier waar lederen kleding werd gemaakt.

Uiteindelijk realiseerde ik me dat de hele mode-industrie niets voor mij was en toen ik 27 was heb ik de eigenaar van mijn vroegere bloemenzaak opgebeld om haar te vragen of ik misschien terug zou mogen komen … en dat vond ze goed! In 2005 stopte mijn baas met de winkel en ben ik als freelancer gaan werken voor verschillende bedrijven. Niet lang daarna ontmoette ik Judith en zijn we met 20nu.nl begonnen.

Vertel eens wat over ’20nu.nl’ en de diensten die jullie aanbieden?
Zoals ik al zei, nadat ik Judith had ontmoet, zijn we samen gaan werken voor een aantal klanten. We dachten aan een constructie waarbij we dezelfde naam van het bedrijf konden delen, dezelfde website en advertenties zouden hebben, maar ieder van ons voor zichzelf zou werken en – wanneer dat nodig is – andere mensen zou inhuren. Tot aan de dag van vandaag werken we nog steeds op deze manier. Verder werken we voortdurend met veel freelancers om onze projecten uit te voeren!

Deze manier van werken biedt ons veel vrijheid en flexibiliteit. We werken alleen met mensen waarvan wij denken dat ze geschikt zijn voor het project waar we op dat moment aan werken. Een extra voordeel is dat we geen overhead-kosten hoeven te betalen aan medewerkers, zodat onze prijzen betrekkelijk redelijk blijven en we niet onder druk staan om een hoop werk aan te nemen.

De diensten die wij aanbieden hebben allemaal betrekking op sfeer. Expo & Event – Interior & Styling. Wij maken het verschil in look & feel. Door te kijken naar het product en de manier waarop dit product wordt gepresenteerd, weten we: “Dit maakt echt het verschil!” Je ziet meteen hoe het in werkelijkheid is.

Hoe zou je jullie stijl omschrijven?
Kleurrijk en geïnspireerd door de natuur.

Wat vind je persoonlijk van Porta Nova-rozen?
De Red Naomi-rozen van Porta Nova … ..dat zijn absoluut de beste!

Wat kun je ons vertellen over het ontwerp voor de stand van Porta Nova op de Tradefair? Wat was het algemene thema voor het tafelarrangement?
Luxe: wij streven ernaar te laten zien hoe de feesttafel er uit kan zien met de mooiste producten die beschikbaar zijn. We wilden een sfeer creëren waar de klant en bloemist rond de tafel kunnen zitten om met medewerkers van Porta Nova te praten, terwijl ze omringd worden door schoonheid en inspiratie. Door te laten zien hoe de Red Naomi kan worden gebruikt in combinatie met andere bloemen, hopen we dat bloemsierkunstenaars hun klanten de Reed Naomi aanbevelen en deze ook meer gebruiken in hun eigen ontwerpen.


Hoe zou het ideale kersttafel-arrangement met Porta Nova-rozen er uitzien? Welke andere bloemen en aanvullende materialen zou je gebruiken om de beste compositie te vormen?
Natuurlijk zou ik dennengroen gebruiken in combinatie met sneeuw, kerstballen, kaarsen, fluwelen linten, hulst en veel glanzend goudkleurig servies.

Tafelarrangement door 20nu.nl
Fotografie door Jan de Koning