Er wordt gezegd dat als je van je werk houdt, je nooit een dag van je leven zult werken. Dit geldt volledig voor Aire Reenumägi omdat bloemen en bloemkunst haar passie zijn. Aire is een gerenommeerde bloemenkunstenaar uit Estland en zit in het vak sinds ze in 1997 haar eerste baan in een bloemenwinkel kreeg.

Aire Reenumägi

Aire werkte op verschillende plaatsen voordat ze tien jaar later in 2007 haar eigen bloemenwinkel startte; een reis die ze liefdevol beschrijft als een geweldige ervaring vol prachtige bruiloften en fantastische bloemen. Ze startte de winkel Pulmalill OÜ ’met haar zus, die ook haar beste vriendin, assistente en zakenpartner is, waar ze gespecialiseerd is in huwelijksarrangementen. Aire is een van de internationale ontwerpers die deelnam aan de recente Floral Fundamentals Home Shoot; waar ze fantastische kerstontwerpen creëerde met Porta Nova Red Naomi en White Naomi rozen.

Aire zit in het bestuur van de Estonian Florists ‘Union en promoot floristiek in haar thuisland Estland en op het Europese continent. Ik organiseer Estse kampioenschappen en tentoonstellingen en andere evenementen voor bloemisten.

In de afgelopen 5 jaar heeft Aire deelgenomen aan 10 verschillende bloemenontwerpwedstrijden in verschillende landen. In haar kampioenschapsinspanningen behaalde ze de eerste plaats in Italië en twee keer in Letland.

“Ervaringen uit Griekenland, Oostenrijk en Italië hebben me zoveel geleerd en hebben mij ontwikkeld. Ik hou van avonturen en uitdagingen ”, vertelt ze toen we met haar praatten over haar liefde voor bloemisterij en de inspiratie achter haar ontwerpen met Porta Nova-rozen.

Hoe was de situatie in Estland tijdens COVID, wat zijn enkele van de bemoedigende verhalen uit de bloemisterijwereld?
Covid heeft onze bloemisterij enorm veranderd. Veel bloemenwinkels hebben moeilijke tijden doorgemaakt en een groot aantal heeft de deuren gesloten. Als evenementen niet zijn toegestaan, wordt er geen bloemstuk besteld. Het mooiste van deze situatie is dat Esten dol zijn op het kopen en geven van bloemen, en dat heeft ons op de been gehouden.

Wat inspireert uw werk?
Mijn grootste inspiratiebron is de schoonheid van de natuur. Ik woon op het platteland waar ik mijn eigen bos en velden heb. De wisseling van seizoenen, de kleur van de lucht en bloemen; alles over moeder natuur is een inspiratie voor mij. In de meeste van mijn arrangementen gebruik ik veel lokaal verkrijgbaar en natuurlijk materiaal samen met prachtige bloemen.

Hoe was je ervaring tijdens de home-shoot van Floral Fundamentals?Dit was mijn derde fotoshoot van Floral Fundamentals. Thuis was het heel anders. Zonder vliegen, zonder Alison, Piet en Sue. Zonder bezoekjes aan telers en inspirerende vrienden uit Europa. Maar we hebben het toch met succes gedaan en het was een super ervaring. Ik ben erg trots dat ik er deel van heb mogen uitmaken.

Oh mijn rozen!

Oh mijn rozen! Uitstekende lange rozen in een spiraalboeket. Zo simpel en mooi. Absoluut voor de liefste persoon.

Kerst krans

Aire Reenumägi porta nova floral fundamental

Krans op een plastic schuimbasis, voor de kerst op de deur of op tafel. In de kleuren wit met een vleugje blauw.

Kersttafel middelpunt krans


Kerstkrans voor op de feesttafel. Plastic schuimbasis bedekt met kegels en versierd met bloemen.

Feestelijk boeket

Aire Reenumägi white naomi porta nova floral fundamental


Feestelijk boeket op hooistapel karkas. Een leuk cadeau voor Kerstmis.

Bruids hart

Aire Reenumägi porta nova floral fundamental


Een hart van rozen voor een geliefde vrouw. Waarom geen bruidsboeket?

Jong model: Maksim Ivanov.