All Saints Day Porta Nova Red Naomi sympathy roses 1

Allerheiligen wordt elk jaar op 1 november gevierd. Op deze dag eert men bekende en onbekende heiligen uit het katholieke geloof. Op Allerheiligen houden christenen speciale kerkdiensten en bezoeken ze ook begraafplaatsen om bloemen, bijvoorbeeld Porta Nova rozen, op het graf van hun overleden dierbaren te plaatsen. Dit is traditie door heel Europa en in andere delen van de wereld.

porta nova red naomi all saints day 2

Allerheiligen is nauw verbonden met Allerzielen op 2 november, de dag waarop men bidt voor de doden die nog niet in de hemel zijn. Op deze dagen zult u merken dat mensen langsgaan bij hun lokale bloemist, op zoek naar mooie en creatieve bloemstukken om de gelegenheid nog specialer te maken. Bloemisten maken dan meestal gebruik van rode rozen van mooie kwaliteit in hun bloemstukken, zoals Porta Nova Red Naomi. Volgens gevestigde bloemisten geven klanten de voorkeur aan Porta Nova, omdat de rozen er prachtig uitzien met hun helderrode fluwelen tint en omdat ze lang goed blijven.

porta nova red naomi all saints day

Bloemisten hebben tal van opties als ze bloemstukken maken met Porta Nova rozen. Een van de meest geliefde ontwerpen die ook ideaal is op Allerheiligen is het ongeëvenaarde Porta Nova rode Naomi hart. Als iemand het wenst, is een enkele stengel van de roos misschien al voldoende om de gevoelens te uiten aan een overleden geliefde. Of een mooi gemengd boeket met Porta Nova rozen en andere bloemen en bladmaterialen.

Vorig jaar rond deze tijd spraken we met de Duitse bloemist Erko Feigl, die met ons deelde hoe bloemisten in zijn regio hun klanten stimuleerden om rode rozen te gebruiken om Allerheiligen te herdenken. Hij vertelde dat sommige klanten, die altijd de voorkeur gaven aan kleuren zoals violet, roze of kersenrood, nu kiezen voor rode rozen, zoals Porta Nova, als de perfecte keuze voor deze dag.