Net zoals haar collega’s in de bloemisterijwereld is Angelica in de wolken met haar nieuwe start nu dat huwelijksceremonies weer zijn toegestaan na de verwoesting die Covid-19 teweeg heeft gebracht. Wij van Porta Nova delen dit enthousiasme en spraken met de Italiaanse bloemiste Angelica Lacarbonara over waar ze het meest naar uitkijkt en over de bruiloftstrends van het seizoen.

Angelica Lacarbonara red naomi porta nova
Angelica Lacarbonara

Een jaar vol uitdagingen

Zoals in andere landen in Europa en op de wereld is het geen gemakkelijke rit geweest voor Italiaanse bloemisten. Volgens Angelica is het jaar één grote stilstand geweest.

“Bloemisten hebben gedurende het jaar erg weinig werk gehad, daarom is de beslissing van de overheid om vanaf 15 juni weer bruiloften toe te staan echt geweldig,” zegt Angelica.

“Nu kunnen we echt weer goed gebruik gaan maken van bloemen. Ik beschouw 2020 en natuurlijk een deel van 2021 als een seizoen van overgang, want met een verloren jaar aan werk en geld wil iedereen nu gewoon wat tijd inhalen en proberen een ontwerper te zijn”.

Betere tijden in het verschiet

“We zijn natuurlijk allemaal erg blij met deze herstart en we zijn door de overheid geadviseerd over de protocollen en veiligheidsmaatregelen die er te volgen zijn,” zegt Angelica Lacarbonara.

Angelica Lacarbonara red naomi wedding flowers
Bruidsboeket met Porta Nova Red Naomi door Angelica Lacarbonara

En ze voegt toe, “We zullen zeer zorgvuldig te werk gaan en veel prinsessen kronen en nieuwe sprookjes tot leven wekken. De markt is nu het meest geschikt voor vrije en ruime bloemstijlen die de bloemen een goede zichtbaarheid geven.

Laten we het hebben over bloementrends

Angelica merkt op dat Boheemse stijl, Tuinstijl, Vrijheid, en Country de hoekstenen zullen zijn van de bruiloften in 2021. Deze tendens in trends komt voornamelijk doordat bijna alle huwelijksceremonies op openluchtlocaties zullen worden gehouden.

“Verschillende kleurtinten zullen worden gebruikt afhankelijk van het thema van de bruiloft. Als het een bruiloft in tuinstijl is, zal je de voorkeur geven aan wit, poederroze, roze, en verschillende kleuren groen voor een countrystijl; voor vrijheid gebruik je voornamelijk roodtinten zoals Porta Nova Red Naomi, perzik, oranje en oude soorten roze. Bij Boheems worden warme en zachte kleuren gekozen zoals chocolade, ivoor, cappuccino, roze en karamel,” zegt Angelica.

Angelica zegt dat de nieuwe trends er waarschijnlijk toe zullen leiden dat bloemisten compacte en smalle bloemen zullen vermijden.

“De stelen moeten in lijn liggen met andere maten stelen, om diepte te creëren met de bloemen zelf, wat leidt tot een volledige en dynamische scenografie”.

Wat Angelica Lacabornara fijn vindt aan Porta Nova’s White Naomi

De roos is mooi en open. Zo hoort het speciaal voor de voorbereiding te zijn, omdat het volume geeft en uitblinkt in het bereiken van een goede compositie.

Angelica Lacarbonara white naomi wedding flowers
‘Porta Nova White Naomi is een geweldig product,’ Angelica Lacarbonara

De eerste ronde bloemblaadjes verloor een beetje aan kracht, maar gerekend vanaf de dagen na aankomst, moet ik zeggen dat ze een uitstekende roos is en goed tegen de hitte kan. Ze stond in het water bij een gemiddelde temperatuur van 25 graden! Ze is dus een geweldig product.

Vergelijking met Avalanche

Avalanche heeft een andere kleurtint dan Porta Nova White Naomi. Aangezien de blaadjes langer dicht blijven, schimmelen ze gauw en verouderen de blaadjes eerder dan die van de White Naomi, die opengaat zodat de blaadjes genoeg lucht krijgen. Avalanche heeft een prachtig hoofdje maar na een paar dagen dreigt  de schoonheid te vervagen dus is het niet geweldig voor blijvend werk. De prestatie van deze twee rozen hangt ook af van de temperatuur. Hier in Italië, waar het gemiddeld al 25 graden is, beginnen sommige regio’s bij 30 graden en die zullen gaan schommelen richting 35 – 40 graden. Veel rozen hebben het zwaar bij dit warmere klimaat. White Naomi presteert beter in warmere klimaten, zeker bij bloemenarrangementen op bruiloften.