Afbeeldingen: Teresa C Photography
We zijn nog steeds vol bewondering voor de wijze waarop Sarah Crookston dit charmante en prachtige kersttafelarrangement met Porta Nova Red Naomi-rozen heeft gemaakt. Het arrangement is zowel schitterend als veelzijdig; het past ook uitstekend bij een andere intieme gelegenheid die vraagt om een artistieke schikking van rode kwaliteitsrozen. We spraken met Sarah, die op dat moment samen met andere lokale finalisten was genomineerd voor de eervolle The Wedding Industry Awards. Eerder sleepte ze al de titel Best North West Wedding Florist in de wacht.

VIDEO – PORTA NOVA-KERSTTAFEL DOOR SARAH CROOKSTON

Sarah runt haar eigen bedrijf, The Rose Boutique in Wigan, in het Verenigd Koninkrijk, en heeft zich het vak van bloemsierkunstenaar zelf eigen gemaakt. Ze vertelt ons haar verhaal en laat zien hoe ze haar stijlvolle bloemsierkunst vorm geeft.

Sarah Crookstone porta nova Christmas red naomi dinner table

Bloemsierkunstenaar Sarah Crookston

Vertel ons eens iets meer over je bedrijf ‘The Rose Boutique’.
Ik begon The Rose Boutique in 2013, nadat ik een aantal jaren in de bloemenbranche had gewerkt. Mijn kennis van bloemsierkunst heb ik door ervaring opgedaan en ik wilde altijd al een eigen winkel beginnen. Ik ben begonnen met een plekje in boerderijwinkels en pop-upshops tijdens de feestdagen. Toen ik verkoopruimte binnen een winkel kreeg aangeboden, greep ik die kans met beide handen aan. Op dat moment wist ik dat The Rose Boutique een echt bedrijf werd en dat er geen weg terug meer was. Het bedrijf groeide meteen snel en al gauw besefte ik dat ons winkeltje te klein werd. In die periode waren we dag en nacht bezig met trouwerijen en deze groei hielp me bij de beslissing om me te concentreren op de huwelijksbranche.

The Rose Boutique ontwikkelde zich tot een workshopbedrijf en nu, vier jaar later, zijn we nog steeds in hetzelfde gebouw gevestigd. Ik doe niet meer aan winkelverkoop, maar besteed al mijn tijd aan trouwerijen.

Sarah Crookstone porta nova Christmas red naomi dinner table one

“Op dat moment wist ik dat The Rose Boutique een echt bedrijf werd en dat er geen weg terug meer was.”

Hoe belangrijk vind je de goede kwaliteit bloemen?
Vanaf de start van The Rose Boutique heb ik altijd geprobeerd de best mogelijke kwaliteit bloemen te gebruiken. Dat vind ik bijzonder belangrijk, want als ik mijn klanten en bruidsparen de beste kwaliteit biedt, is dat in mijn ontwerpen te zien – en dat heeft geholpen bij de groei van het bedrijf.

Sarah Crookstone porta nova Christmas red naomi dinner table 18

Charmante kersttafel met Porta Nova-rozen. Ook perfect als tafelstuk bij een huwelijk of een intiem dinertje op Valentijnsdag

Sarah Crookstone porta nova Christmas red naomi dinner table two

Ik ben graag bezig met de details van onze ontwerpen

Hoe zou je je stijl omschrijven? Heb je een kenmerkende stijl?
Klassiek en charmant, zo zou ik onze stijl willen noemen. Ik ben graag bezig met de details van onze ontwerpen. De texturen en kleuren moeten een mooi samenspel vormen. En zoals ik al zei, het gaat erom dat je iets moois en unieks maakt met bloemen van topkwaliteit.

Sarah Crookstone porta nova Christmas red naomi dinner table four

Bloemen van topkwaliteit laten mijn ontwerpen stralen; de groei van mijn bedrijf is mede daaraan te danken

Hoe denk je over Porta Nova-rozen?
Toen ik met Porta Nova-rozen ging werken in arrangementen voor Kerstmis, wist ik dat het geen lastige klus zou zijn. Porta Nova Supra-rozen zijn gewoon magnifiek! Dit zijn de rozen die ik opnieuw zou kiezen, vooral in drukke perioden, zoals met Kerstmis en Valentijnsdag. Deze rozen zijn perfect voor klanten die weten wat kwaliteitsbloemen zijn en die ze waarderen.

Sarah Crookstone porta nova Christmas red naomi dinner table four

Ik wist dat Porta Nova-rozen schitterend zouden uitkomen tussen de geweldige texturen van allerlei verschillende soorten groen

De Red Naomi laat niet alleen tal van andere bloemen mooier uitkomen, ze zien er zelf ook schitterend uit. Dus toen ik nadacht over mijn kerstontwerpen, besefte ik dat ze prachtig zouden uitkomen tussen de geweldige texturen van allerlei verschillende soorten groen.

Sarah Crookstone porta nova Christmas red naomi dinner table eight

“Ik kan deze prachtige rozen niet genoeg aanbevelen”

Kun je een overzicht geven van dit schitterende arrangement?
Je hebt niet veel variëteiten nodig om deze opvallende ontwerpen te maken. De sterren van de show zijn natuurlijk de Porta Nova Red Naomi Supra van 80 cm. Zodra ik deze verrukkelijke rozen ophaalde bij mijn leverancier Flower Vision in Lancashire, wist ik dat het heerlijk zou zijn om ermee te werken. Ik koos een mix van zilverachtig groen van het seizoen om de rozen te omlijsten. In de ontwerpen vind je Senecio Maritima, Brunia Silver, Kochia en Eucalyptus-peulen.

Zo maakte Sarah haar charmante kersttafelarrangement
– Ik gebruikte 50 rozen, 20 takken Senecio, 10 takken Brunia, 10 takken Kochia en 5 takken met Eucalyptus-peulen. In het ontwerp zijn ook 5 takken met winterbessen gebruikt; nog eens 6 takken zijn op de tafel gedrapeerd.

Sarah crookstone christmas table porta nova red naomi

De takken met winterbessen werden in het midden van de tafel gelegd, omringd door losse rozenknoppen

– Ik gebruikte een paar prachtige zilverkleurige luchtplanten om verschillende texturen in de ontwerpen aan te brengen en op de dinertafel hebben we ook winterbessen gebruikt, opnieuw voor dat verschil in textuur.
Het stuk op de dinertafel is echt eenvoudig na te maken.

Sarah Crookstone porta nova Christmas red naomi dinner table ten

“De kwaliteit, zowel in ontwerpen als wat betreft de levensduur op vaas, is ongeëvenaard”

Ik heb een blok steekschuim van zo’n 30 cm gebruikt, met een kunststof basis. De blokken met een kunststof basis houden meer water vast, vooral belangrijk tijdens de feestdagen, en kun je gemakkelijk water geven.
Als eerste heb ik de kandelaar in het schuim geplaatst en vervolgens met takken Senecio de vorm van het ontwerp gemaakt.

Sarah Crookstone porta nova Christmas red naomi dinner table 11

Dit ontwerp kan eenvoudig in alle prijsklassen worden gemaakt, en naar wens groter of kleiner

De takken met winterbessen werden afgesneden om elke tak maximaal te kunnen gebruiken. Ze werden zo in het schuim gestoken dat ze net boven de Senecio uitkwamen. Toen waren de rozen aan de beurt. Ik heb al het blad van de stengels verwijderd en elke roos zo geplaatst dat het ontwerp zijn ronde vorm met gebogen randen behield.
Toen alle rozen op hun plaats stonden, heb ik het ontwerp opgevuld met extra takken Senecio, Brunia en Kochia, en afgewerkt met de Eucalyptus-peulen.

Sarah Crookstone porta nova Christmas red naomi dinner table ten

De kwaliteit van de Porta Nova-rozen, zowel in ontwerpen als wat betreft de levensduur op vaas, is ongeëvenaard

Takken met winterbessen werden in het midden van de tafel gelegd, omringd door losse rozenknoppen. Er werden her en der waxinelichtjes in het ontwerp geplaatst om extra warmte in het geheel te brengen.
Dit ontwerp kan eenvoudig in alle prijsklassen worden gemaakt, en naar wens groter of kleiner.

Sarah Crookstone porta nova Christmas red naomi dinner table ten

Ook de buitenkant zag er betoverend uit

Ik kan deze prachtige rozen niet genoeg aanbevelen. De kwaliteit, zowel in ontwerpen als wat betreft de levensduur op vaas, is ongeëvenaard. Als je ze nog nooit hebt gebruikt, zou ik je echt aanraden om het te proberen en zelf te ontdekken hoe geweldig ze zijn.

Sarah Crookstone porta nova Christmas red naomi dinner table ten

Sarah legt de laatste hand aan haar ontwerp

Sarah Crookstone porta nova Christmas red naomi dinner table ten

Gewoonweg schitterend

Sarah Crookstone porta nova Christmas red naomi dinner table 13

Geweldige details

Sarah Crookstone porta nova Christmas red naomi dinner table 14