Dan Xavier heeft een kleurrijke carrière genoten in de bloemsierkunst. Volgens hem voelt hij zichzelf nog steeds als nieuw in de industrie, waarvoor hij als bloemsierkunstenaar in 2009 is opgeleid.

Dan Xavier

Een van zijn hoogtepunten is dat hij werd gevraagd om Floral Fundamentals ambassadeur te worden. Het staat nog helder in zijn herinnering dat hij een aantal jaar terug op een vrijdag door Alison Bradley gebeld werd, en hij koestert nog steeds de opgedane ervaringen die na dit belletje volgden.

Andere hoogtepunten die zijn carrière gevormd hebben omvatten zijn tijd als leraar bloemschikken bij een van de twee Deense Floral Education Centers (Aarhus Business College); het winnen van de eerste live bloemsierkunstwedstrijd in 2019 in Nederland (Wim Hazelaar Trofee); en de keer dat hij de regionale kampioenschappen Deens bloemschikken in 2019 won. Dan neemt ons mee in het ontwerpproces van de ontwerpen voor een Floral Fundamentals fotoshoot waarvoor hij Porta Nova Red Naomi en White Naomi rozen gebruikt heeft.

VIDEO: Dan’s Creations

Een Noordzeebries

Ik wordt zeer geïnspireerd door upcycling praktijken en creatief hergebruik, Daarom kies ik altijd materialen die ik kan gebruiken voor bloemenontwerpen waardoor deze materialen een nieuw leven ingeblazen wordt.

Dit ontwerp bestaat uit een oude versleten spijkerbroek die een nieuw leven kreeg; de spijkerbroek past bij een middelgrote schaal die ook een paar flinke krassen had. De basis voor dit ontwerp leek vrij zwaar, dus de bloemen moesten er wat lichtheid in brengen. De White Naomi geeft een mooie kalmte aan het energieke bloemenwerk.

Voor jou, mijn liefste

Er is geen betere manier om te zeggen dat je van iemand houdt dan met een rode roos. Eveneens komt er ook geen enkele andere rode roos zo dicht bij de Porta Nova Red Naomi, die voor altijd mijn lievelingsrood zal zijn.

Aangezien ik iets adembenemend romantisch wilde maken, dacht ik dat het fantastisch zou zijn om een rood hart te maken en die te vullen met 40 stelen Red Naomi en een paar andere bloemen om dat gevoel te verlevendigen. De enige taak die overblijft is het over mijn schouder slaan en op mijn liefste afstappen.

Dna Xavier hart porta nova red naomi
Porta Nova Hart

Dan Xavier Mijn hart

Dit arrangement is perfect voor Valentijnsdag maar kan ook uitstekend zijn werk doen als sympathieboeket voor een dierbare.

Het plaatsen van een samengesteld hart in een andere hartvorm is mijn manier om te zeggen: “Je zult altijd een plekje in mijn hart hebben”.