Begin februari, wanneer het bijna Valentijnsdag is, is floral designer Angelica Lacarbonara te vinden in het prachtige Italiaanse plaatsje Rovigo, waar ze andere bloemisten insprireert met haar kenmerkende schikkingen. Een deel van haar projecten bestaat uit boeketten met één bloem. Daarvoor selecteert Angelica de Porta Nova Red Naomi, die ze de ‘koningin van de bloemen’ noemt.

angelica-porta-nova-2

Een prachtig en uniek bruidsboeket van Angelica Lacarbonara

angelica-porta-nova-5

Floral designer Angelica Lacarbonara

Angelica stelt zich voor
Angelica beschrijft haar stijl op een manier zoals alleen een echte kunstenaar dat kan. “Ik denk dat ik twee zielen heb, een technische en een decoratieve. Die wisselen elkaar af, afhankelijk van mijn stemming en hoe creatief ik me op dat moment voel”, vertelt ze.

Angelica is haar hele leven al een creatieve persoonlijkheid. Voordat ze bloemist werd, werkte ze in het familiebedrijf. Daar hield ze zich bezig met decoratie, maar dan niet met bloemen. Toen iemand haar liet kennismaken met de bloemsierkunst besloot ze haar eigen weg te gaan. De toewijding en passie voor het vak zijn met de loop der jaren blijven groeien, en na het volgen van verschillende opleidingen opende ze haar eigen winkel.

Een bruiloft met Porta Nova Red Naomi
Angelica vertelt over bijzondere bruiloftdecoraties waarbij ze voornamelijk Porta Nova rozen had gebruikt. “Het overkoepelende thema van de bruiloft was rood, en ik werd gevraagd om een eenvoudig, strak ontwerp te maken. Ik gebruikte rechthoekige vormen omdat die goed pasten bij de architectuur van de kerk. En als het gaat om rode rozen, denk ik natuurlijk aan de Porta Nova Red Naomi”, vertelt Angelica.

angelica-porta-nova

Een prachtig boeket voor een prachtige bruid

“De Porta Nova Red Naomi vind ik een roos van ongeëvenaarde schoonheid, met een sensualiteit en vrouwelijkheid die geen enkele andere bloem heeft. Red Naomi is uitzonderlijk vol en behoudt toch haar unieke eenvoud.”

Bij deze bruiloft waren Angelica’s klanten zo blij met de Porta Nova Red Naomi, dat ze er alles over wilden weten.

angelica-porta-nova-4

Bruiloftdecoraties met Porta Nova rozen

Inspiratie
Als floral designer haalt Angelica haar inspiratie uit de uitdaging van haar projecten, de bloemen waar ze mee werkt en uit mode. Ze vindt haar werk als bloemist en alles wat daarbij komt kijken geweldig.

“Door de verschillende aspecten van mijn werk, zoals cursussen, wedstrijden en demonstraties, heb ik de veelzijdigheid van de bloemsierkunst ontdekt. Daardoor heb ik geleerd dat je kunt creëren zonder beperkingen en je creatie zonder voorbehoud op de voorgrond kunt plaatsen. En doordat ik kan creëren zonder grenzen, kan ik mijn gedachten en ideeën tot leven brengen.”

porta nova red naomi Angelica lacarbona

Detail van het creatieve Porta Nova Red Naomi bruidsboeket

Porta Nova Supra roses

Porta Nova Supra rozen