"THE FOUR SEASONS OF ANTONIO VIVALDI" Angelica Lacarbonara Porta Nova Red Naomi FleurAmour 2017

In 2017 was het thema van het bloemsierkunstevenement FleurAmour Passion for Flowers ‘cultuur’. De deelnemende bloemisten gaven de wereldvisies en levenswijzen weer van verschillende volkeren, en uiteenlopende waarden, gewoonten en tradities van diverse culturen. Het evenement wordt zoals altijd gehouden in de Landcommanderij van Alden Biesen in België en is een indrukwekkende vertoning van geweldige, inspirerende bloemdecoraties. Aan deze 22e editie van FleurAmour Passion for Flowers deden vele gerenommeerde bloemisten uit allerlei landen mee.

angelica lacarbonara fleuramour porta nova red naomi roses

Angelica Lacarbonara met de Porta Nova Supra Red Naomi-rozen die ze gaat gebruiken voor haar arrangementen in Alden Biesen.

Bloemsierkunstenares Angelica Lacarbonara had de opdracht om de Kleine Gewelfde Kelder van het kasteel te decoreren. Haar project heette de De vier jaargetijden van Antonio Vivaldi en ze besloot om Porta Nova Red Naomi-rozen in haar arrangementen te gebruiken. Ze maakte daarnaast een prachtig boeket van Porta Nova-rozen.

Op de vraag waarom ze had gekozen voor Porta Nova Red Naomi-rozen, antwoordde ze: “Voor projecten met rozen kies ik de roos die het authentieke karakter van een rode bloem het beste vertegenwoordigt. Een bloem met een mooi gedefinieerde vorm, die de essentie van schoonheid uitstraalt.”

angelica-lacarbonara-porta-nova-fleuramour-32

Angelica en haar team zijn tevreden na vele uren bloemsierwerk

Bij het maken van de arrangementen werd Angelica bijgestaan door zes bloemisten uit verschillende Italiaanse regio’s, die bij haar een opleiding hadden gevolgd. Dit was een goede gelegenheid voor de studenten om praktische ervaring op te doen. Het waren Michela Torti, Daniela Marchetti, Roberta Travaglia, Beatrice Virgili, Cristina Cosso en Laura Morelli.

De totstandkoming van DE VIER JAARGETIJDEN VAN ANTONIO VIVALDI met Porta Nova-rozen

Zomerstructuur
De zomerstructuur werd ontworpen in een grote open mand. Angelica en het team maakten de mand van aluminium ringen, omwikkeld met natuurlijke materialen.

angelica-lacarbonara-porta-nova-fleuramour-12

De basis van de zomerstructuur, vier halve cirkels van metaal

angelica-lacarbonara-porta-nova-fleuramour-14

Mand met aluminium ringen voor de zomerstructuur

angelica-lacarbonara-porta-nova-fleuramour-16

Het weven van de basis

Alle cirkels zaten aan elkaar vast en vormden zo de basis. De bloemen werden op hun plaats gehouden met steekschuim. Naast de Porta Nova-rozen gebruikten ze stelen van oncidium, glorious, setaria en rozenbottel voor de echte zomerkleuren. De basisstructuur bestond uit vier halve metalen cirkels.

porta nova red naomi fleuramour 2017 angelica lacarbonara

Eindresultaat

Herfststructuur
De herfststructuur werd gemaakt met takken van de moerbei, die met touw aan de basis waren bevestigd. De mand die Angelica en haar team maakten, had verschillende hoogtes en de structuur kreeg nog meer diepte door het gebruik van Porta Nova-rozen en andere bloemen met fraaie herfstkleuren. Ze maakten gebruik van Sanguisorba-stelen, Porta Nova-rozen, setaria en cambria.

angelica-lacarbonara-porta-nova-fleuramour-21

De basis van de herfststructuur

porta nova red naomi fleuramour angelica lacabonara

Close-up van de herfststructuur met Porta Nova Red Naomi en andere bloemen in een prachtig arrangement

angelica-lacarbonara-porta-nova-fleuramour-27

Eindresultaat

angelica-lacarbonara-porta-nova-fleuramour-36

Angelica staat trots naast haar Zomerstructuur met Porta Nova Red Naomi-rozen op FleurAmour 2017

Het boeket
Het boeket werd gemaakt met blaadjes van de Porta Nova Red Naomi, om een grotere bloem te creëren. De bloembladeren werden aan elkaar bevestigd en op een spiraal van zilverdraad gezet voor de prachtige cascade. Elk bloemblad werd zonder lijm vastgemaakt aan de grote zwarte bloem, die was gemaakt van dun gelakt metaal. Daarnaast werden kristallen toegevoegd voor extra decoratie.

porta nova red naomi fleuramour angelica lacarbonara

Detail van het Porta Nova-boeket van Angelica Lacarbonara

porta nova red naomi fleuramour angelica lacarbonara

Modellen met diverse boeketten die te zien waren op FleurAmour, met rechts het Porta Nova-boeket van Angelica

porta nova red naomi fleuramour angelica lacarbonara

Een model poseert met het Porta Nova Red Naomi-cascadeboeket van Angelica Lacarbonara