Al op 11- jarige leeftijd verdiepte Ahti Lyra zich in bloemsierkunst en koos hij voor bloemsierkunst als keuzevak op school. Tijdens zijn middelbare school tijd bleef hij zich ontwikkelen in bloemsierkunt en tuinieren. Gedurende zijn studie theologie aan de universiteit liep Athi stage bij bekende bloemenwinkels in de steden Tartu en Tallinn in Estland. In 2003 opende Athi zijn eigen winkel in Tallinn:”Masha”. Naast zijn deelname aan en het organiseren van wedstrijden runt hij zijn winkel.

Ahti lyra

“Het is mijn passie om andere bloemisten over de hele wereld te inspireren”, aldus Ahti in gesprek met Porta Nova. Voor zijn werk voor de Floral Fundamentals home-shoot gebruikt Red Naomi- en White Naomi-rozen van Porta Nova.

“Bloemen maken mensen blij. Bloemen geven voor uw dierbaren is de gemakkelijkste manier om te zeggen dat ze speciaal en geliefd zijn. “

Wat inspireert uw werk over het algemeen?

Uitzonderlijke bloemen van goede kwaliteit van kwekers met wie we dezelfde passie delen, zijn essentieel in mijn winkel.

Hoe kun je je stijl omschrijven?

Ik sta voor moderne creatieve vormen geïnspireerd door mijn achtergrond als noorderling en mijn theologiestudies. Ik speel graag met contrast en duidelijke lijnen.

Vertel ons over je ervaringen tijdens de home shoot van Floral Fundamentals?

Het is een eer om ambassadeur van Floral Fundamentals te zijn en ik ben dankbaar dat ik deel uitmaak van deze groep. Tegenwoordig is het voor bloemisten erg belangrijk om samen te werken met kwekers. Het delen van informatie met elkaar is voor beide partijen een grote inspiratiebron. Mijn kennis over het kweken van bloemen is aanzienlijk toegenomen en ik heb enorm veel respect voor elke kweker en hun bloemen.

Rode symfonie

Handgebonden boeket voor bloemenliefhebbers

Ahti lyra Christmas porta nova floral fundamentals 2

Handgebonden boeket met verschillende rode bloemen voor een, voor jou, heel speciale persoon. Perfect voor Valentijnsdag, verjaardag of kamer als tafeldecoratie.
– Bloemen en materiaal gebruikt:
Red Naomi – Porta Nova
– Astr Star Of Fire – Marginpar / BM
– Astil Maggie Daley – Geweldige Astilbe door Rutgrink
– Hyp Tomato Flair – Marginpar / BM
– Asp Falcatus – Zomerbloem
– Alstr Noize – Together2Grow
– Lim Sin Scar Diamond – Marginpar / BM

Rode kerstkrans

Kerstkrans met steekschuim als basis.

Ahti lyra Christmas porta nova floral fundamentals

Gewaagde rode kerstkrans voor aan je huisdeur. Kerst vieren met dierbaren en een positieve boodschap sturen naar iedereen.
– Bloemen en materiaal gebruikt
– Red Naomi-rozen – Porta Nova
– Hyp Tomato Flair – Marginpar / BM
– Bou Du Diam Red – Vreeken Bouvardia
– Jatropha P Firecrack – Marginpar / BM

Kun je enkele mooie bloemistenverhalen met ons delen die zijn gebeurd tijdens COVID?

Ik ben blij om te zien dat dit jaar mensen bij elkaar heeft gebracht en dat we elkaar meer opmerken. Ja, alle grote evenementen werden afgelast, maar alle kleine familiebruiloften waren nog steeds aan de gang. Alle stellen die al jaren samenwonen, besloten uiteindelijk in het huwelijksbootje te stappen. Het hebben van meer volwassen stellen heeft ons werk diverser en inspirerender gemaakt. Bruidsboeketten in gedurfde vormen en kleuren maakten ons zomerseizoen zoveel interessanter.

Welke bloementrends zouden we volgens jou moeten uitkijken naar deze kerst en Vals volgend jaar in Estland en Europa?

Vooral onder de jongeren zijn gedroogde en natuurlijke materialen erg populair deze kerst, ik heb gemerkt dat mijn klanten dit seizoen meer goud en gedurfde rode bloemen prefereren. De vintage kleurrijke kinderversieringen zijn het meest verkochte item in onze winkel. Ik denk dat mensen dit jaar op zoek zijn naar iets feestelijks om ze op te vrolijken. Ik neem aan dat Valentijnsdag dit jaar heel klassiek zal zijn. Het ziet er naar uit dat de situatie in februari niet veel zal zijn verbeterd; Door rode rozen zoals Red Naomi naar dierbaren te sturen, voelt iedereen zich speciaal.