Luigi en Simona’s bruiloft. Floral designer Ivana Spinelli heeft Red Naomi’s van Porta Nova gebruikt in haar decor

Een wijs man zei eens dat “de wereld in bloemen lacht.” Misschien is dat de reden dat bloemen over ter wereld worden gebruikt voor het vastleggen van de liefde en vreugde die op een bruiloft levendig worden weergegeven. De Italiaanse floral designer Ivana Spinelli weet maar al te goed hoe belangrijk het is haar klanten op deze grote dag het allerbeste te laten zien. Zij omschrijft de bloemisterij als een magische wereld vol harmonieën, kleuren en proporties terwijl zij ons laat zien hoe ze voor Luigi en Simona een bruiloft met Red Naomi’s maakt. We spraken met haar ook over haar door hartstocht gedreven carrière, haar liefde voor de Red Naomi-rozen van Porta Nova en wat ze vindt van huidige trends voor bruiloften.

porta nova red naomi weding with ivana spinelli

De bruid houdt een prachtige boekethouder Red Naomi’s van Porta Nova vast, ontworpen door Ivana Spinelli.

porta nova red naomi weding with ivana spinelli 2

Floral designer Ivana Spinelli

Vertel eens wat over jezelf en je carrière als bloemist.
Mijn passie voor florale kunst is een aantal jaren geleden begonnen. Ik kwam in 2012 dichter bij deze magische wereld vol harmonieën, kleuren en proporties, nadat ik 24 jaar ervaring had opgedaan als onderzoeker bij een bekende Amerikaanse multinational. Dankzij mijn eerdere werkervaring wist ik mijn werk opmerkelijk goed te plannen en te ontwerpen, en door mijn goede sociale vaardigheden kon ik uitzonderlijk goed in een team werken. Deze vaardigheden en een technische opleiding hebben mij geweldig geholpen bij mijn activiteiten in de bloemisterij. Ik vond het zelf belangrijk technische vaardigheden te leren, dus heb ik een hogere opleiding voor florale kunst gevolgd waar ik heb geleerd mijn mooie en artistieke talent te testen en ruimte te bieden. Ik doe graag mee met dit soort lopende experimenten, omdat ze me niet alleen inspireren, maar mij ook stimuleren mijn best te doen.

Hoe zou je je stijl willen omschrijven?
Een bloemist creëert, ontwikkelt en beheerst zijn of haar stijl in de loop der tijd. Je moet alle stijlen proberen en ontdekken welke het best bij je persoonlijkheid past. Ik hou van eenvoudige, gepolijste, elegante stijlen en ik probeer dez altijd waar te maken in iedere set die ik maak.

porta nova red naomi weding with ivana spinelli 3

Ivana creëerde deze elegante tafelstukken met Red Naomi’s en Gypsophila

Waar vind je inspiratie?
Italië is een eindeloze inspiratiebron: kunst, natuur, mode, film enz. Mijn inspiratie haal ik van internet, uit mijn stad en uit tijdschriften over florale kunst. Ik word meegesleept als ik creaties zie van geweldige meester in de florale kunst en nieuwe technieken en trends ontdek, zodat ik kan voldoen aan de meest originele en onverwachte behoeften van mijn klanten.

porta nova red naomi weding with ivana spinelli 4

Ivana zorgde ervoor dat elegantie aan de orde van de dag was. Bekijk dit pronkstuk met Red Naomi’s van Porta Nova

Geef ons eens een overzicht van deze opstelling bloemen voor de bruiloft, welk thema wilde je hebben?
Luigi en Simona zijn twee jonge mensen die voor altijd van elkaar willen houden. Het zijn twee prachtige, pragmatische mensen die houden van eenvoudige, oprechte dingen. Simona houdt van rood en Gypsophila, Luigi houdt van eenvoud en ik hou van elegantie. Ik heb de bloemen geschikt op hun verzoek en overeenkomstig hun budget. Als eerste is er voor een rode schaduw gekozen om een helder contrast en effect te krijgen op het pure wit van de Gypsophila.

Het thema was ‘liefde’ en de belangrijkste bloem was de ‘Porta Nova Red Naomi’, het symbool van liefde en passie. Dit werd gevierd in een stenen structuur met de naam “il coretto”, vanwege de ronde vorm. De locatie werd omringd door de olijfbomen en wijngaarden van Abruzzo. De omgeving hielp zeker mee bij het creëren van een zeer romantische, speciale en unieke sfeer. De bloemen waren geconcentreerd bij de bruid en bruidegom, zodat er een intiem en kleurig decor werd gecreëerd.

porta nova red naomi wedding ivana

De bruid straalde op haar grote dag

Wat vind je het mooist aan Porta Nova Red Naomi-rozen?
Ik hou van de sterke rode kleur van de roos, de textuur, de fijne delicate geur, de lange stelen, het feit dat er bijna geen doornen aan zitten en bovenal de houdbaarheid.

Voor welke andere evenementen dan bruiloften zou je Red Naomi’s van Porta Nova willen gebruiken?
Nadat ik mijn klanten heb gewezen op het verschil tussen Red Naomi’s van Porta Nova en andere bloemen, verkoop en gebruik ik nu alleen maar Red Naomi’s voor al mijn evenementen.

porta nova red naomi weding with ivana spinelli 5

“Het thema was ‘liefde’ en de belangrijkste bloem was de ‘Porta Nova Red Naomi’, het symbool van liefde en passie,” Ivana

porta nova red naomi weding with ivana spinelli 6

Minimalistische tafelstukken met Porta Nova Red Naomi’s.

Wat voor feedback krijg je van klanten die Porta Nova Red Naomi’s gebruiken?
Nu houden ook mijn klanten van Red Naomi’s. De feedback die ik het vaakst krijg, gaat over de houdbaarheid en de textuur van de bloembladen.

porta nova red naomi weding with ivana spinelli 8

“Nadat ik mijn klanten heb gewezen op het verschil tussen Red Naomi’s van Porta Nova en andere bloemen, verkoop en gebruik ik nu alleen maar Red Naomi’s voor al mijn evenementen,” Ivana.

Hoe zou je bloementrends voor bruiloften in 2016 beschrijven en hoe vind je dat Porta Nova daarin past?
Hoewel de trends in 2016 richting verschillende kleuren en bloemen gaan, blijven Porta Nova-rozen populair. Rozen zijn de populairste bloemen en worden het vaakst gebruikt voor bruiloften. Een boeket rode rozen symboliseert liefde en passie. Een boeket witte rozen is pure, spirituele liefde. De roos is tijdloos en klassiek en blijft altijd stijlvol.

Wat vind je het leukst aan bloemist zijn?
Bloemist zijn is opwindend, maar vermoeiend. Je moet voor je klant zorgen. Luisteren naar hun wensen en daaraan voldoen. Ik hou erg van mijn werk, in alle opzichten. Ik kan niet één aspect noemen waar ik het meest van geniet. Ik hou van alles wat ik doe en ik probeer altijd mijn best te doen.

porta nova red naomi weding with ivana spinelli 9

“De feedback die ik het vaakst krijg, gaat over de houdbaarheid en de textuur van de bloembladen,” Ivana

porta nova red naomi weding with ivana spinelli 10

De bloemen waren geconcentreerd bij het getrouwde stel, zodat er een intiem en kleurig decor werd gecreëerd.

porta nova red naomi weding with ivana spinelli 24

Minimalistische tafelstukken met Porta Nova Red Naomi’s.