Tijdens de feestmaand stond de Red Naomi roos van Porta Nova in de schijnwerpers in een restaurant met drie Michelin-sterren in Hong Kong. De tafelarrangementen en overige decoraties waren verzorgd door de bekroonde, in Hong Kong gevestigde bloemsierkunstenaar dr. Solomon Leong.

Floral designer, Dr. Solomon Leong

Solomon Leong is beïnvloed door de stijl van Engelse tuinen en de Europese bloemenarrangementen. Zijn werk wordt door internationale media als de BBC omschreven als ‘buitengewoon’ en ‘markant’.

Wedstrijden vormen een belangrijk deel van het professionele leven van dr. Leong. In 2006, 2008 en 2014 werd hij bekroond met de gouden medaille en de prijs voor het beste bloemenarrangement tijdens de wereldberoemde Royal Horticultural Flower Show in Chelsea, London. Bij dezelfde tentoonstelling won hij ook al gouden medailles in 2011, 2015, 2016, 2017 en zilver in 2005, 2007, 2010, 2012, 2013 en 2018.  In 2014, 2015 en 2016 werd hij als een van de toonaangevende internationale ontwerpers uitgenodigd voor de World Flower Garden Show in Nagasaki, Japan, waar hij beide keren een gouden medaille won.

Gastronomisch dineren met Porta Nova

“Roder dan rood, dikker dan het rijkste fluweel – deze verrukkelijke rode rozen vormden de perfecte decoratie tijdens de kerstdagen. Het is een roos van topkwaliteit met dikke bloemblaadjes, een grote bloem en een lange houdbaarheid – meer dan reden genoeg voor een warme aanbeveling! Porta Nova Red Naomi is bovendien een romantische bloem, die bij uitstek past bij Valentijnsdag!” Dr Leong.

fine dinging with porta nova red naomi roses by solomon leong