Foto: (flashback) Meester-bloemist Pirjo Koppi en haar zus tijdens hun Graduation Day

Het begin van juni markeert het einde van het academische jaar in Finland. Honderdduizenden jongeren die geslaagd zijn voor hun middelbare school, beroepsopleiding of universiteit zullen trots de Scandinavische witte pet opzetten, die symbool staat voor het slagen voor hun examen.

pirjo koppi graduation day porta nova red naomi

Langstelige rozen zijn uitermate populair op Graduation Day. Porta Novaboeket door Pirjo Koppi

Graduation Day is iets heel groots in Finland, waarbij studenten worden overladen met cadeaus van hun geliefden en alles draait om de examenfeesten die in het hele landworden gehouden.. Deze dag is ook voor de bloemisterij een van de grootste en drukste dagen. Volgens de Finse meester-bloemist Pirjo Koppi is Graduation Day een van de drukste dagen voor bloemisten, na Moederdag.

“Wij hebben een sterke traditie van bloemen geven op Graduation Day. Langstelige rozen zijn uitermate populair op deze dag”, zegt hij.

“Op Graduation Day kom je overal rozen tegen. Je ziet rozen op afstudeerfoto’s en bij examenfeesten, omdat iedereen de studenten rozen geeft om ze te feliciteren, vooral studenten die hun toelatingsexamen voor de universiteit hebben gehaald”, voegt Pirjo toe.

pirjo koppi graduation day porta nova red naomi

“Een losse Porta Nova Red Naomi-roos is een echte klassieker”, zegt Pirjo.

Ze zegt dat bloemstukken voor Graduation Day meestal uit grote, langstelige rozen zijn opgebouwd. Deze kunnen als enkelvoudige stelen en in boeketten worden verwerkt. Ook kortere rozen worden gebruikt maar meestal in de vorm van een boeket, terwijl sommige bloemisten boeketten aanbieden met andere bloemen in combinatie met rozen.

“Er is een groot aantal speciale roosvariëteiten verkrijgbaar op Graduation Day, maar Porta Nova Red Naomi is (een van) de populairste roosvariëteit(en) die worden gebruikt. “Een losse Porta Nova Red Naomi-roos is een echte klassieker”, zegt Pirjo.

Porta Nova Red Naomi Graduation Day Bouquet

Typisch Graduation Day-boeket door meester-bloemist Pirjo Koppi

Pirjo runt haar bedrijf “Floristimestari Pirjo Koppi” in Finland en is een gerespecteerd iemand in de bloemisterij in Europa en daarbuiten. Ze was de vertegenwoordiger voor Finland bij de onlangs (in 2016) in Genua, Italië, gehouden Europacup voor bloemsierkunst; hier werd ze derde. Haar persoonlijke favoriet is de eersteklas Porta Nova Red Naomi SUPRA 80 cm.

pirjo koppi graduation porta nova 11

Meester-bloemist Pirjo Koppi bij de Europacup bloemsierkunst in 2016, waar zij in de algemene rangschikking derde werd.

Boeket-ontwerp van Pirjo Koppi met Porta Nova Red Naomi-rozen, gemaakt tijdens de Europacup voor bloemisten in Genua, waar zij in de algemene rangschikking derde werd.

IMG_0001

 

De Porta Nova-rozen van Pirjo werden geleverd door Huiskula
Huiskula kukka koulu 1909 vihreä cmyk

Graduation Day bij Huiskula

Graduation Day in Finland draait helemaal om rozen. Verspreid over Finland houden zich 10 cash-and-carry’s en 15 verkooptrucks van Huiskula bezig met de verkoop van langstelige, hoogwaardige rozen aan onze klanten. 

Porta Nova Red Naomi heeft de topkwaliteit en top-looks die onze klanten hogelijk waarderen!

“Porta Nova Red Naomi – de beste roos voor Finse geslaagden!”

Huiskula-3toissa_huiskulassa_huiskulaHuiskula-2