Valentijnsdag is nog altijd een van de belangrijkste dagen voor bloemisten over de hele wereld. Maar in Duitsland is de dag van de liefde voor hen soms een bitterzoete aangelegenheid. Volgens Erko Fergi van MyFlorist zijn de bloemen in deze periode niet van de beste kwaliteit en bovendien vaak erg duur. Gelukkig geldt dit niet voor Porta Nova Red Naomi rozen, die het hele jaar door van goede kwaliteit zijn.

“Duitse klanten die bereid zijn om wat meer te betalen zijn ook kritisch, en verwachten rozen van de hoogste kwaliteit te krijgen. Ze willen een roos die niet alleen mooi is, maar ook langer staat”, aldus Erko.

Het Porta Nova-hart voor Valentijnsdag
Ook dit jaar biedt Porta Nova samen met het MyFlorist-platform inspiratie voor bloemsierkunst, met unieke Valentijnsposters die bloemisten gratis kunnen gebruiken in de winkel en op hun website. Klik op de banner hieronder om de poster te downloaden.

Download Valentine's Day Inspiration material

Dit ontwerp is perfect voor de etalage van een bloemenwinkel.
Erko: “Als een klant naar een keukenzaak gaat, staat er ook een geweldig keukendesign in de etalage! Waarom zouden we niet hetzelfde doen bij een bloemenzaak? Daarmee tonen we ons vakmanschap, ons handwerk en ons enthousiasme!”

porta nova heart valentine's day

Porta Nova rozen en andere materialen voor het maken van het Porta Nova hart

Voor dit Porta Nova Red Naomi hart gebruikt Erko ook rode ranonkels en trosrozen, waxflower, blad van de lisdodde en hartvormig Oasis steekschuim. Als opvallend element in de etalage koos hij voor de Craspedia om een mooi contrast van het rood en geel te creëren.

porta nova heart valentine's day

De Porta Nova Red Naomi rozen worden toegevoegd

porta nova red naomi valentine's day

Het ontwerp krijgt langzaam vorm

my valentine porta nova heart

Poster met het eindresultaat – een Porta Nova Red Naomi etalagedisplay voor de Valentijnsperiode

Tip voor bloemenwinkels tijdens de Valentijnsperiode
Focus meer op ‘bloemen om mee te nemen’. Kleine cadeaus met lentebloemen of losse bloemen zijn altijd een goed idee. “Laat je klanten weten dat uitgebreidere bloemontwerpen meer tijd kosten, en dat het dus beter is om vooraf te bestellen. Dat geeft de bloemist de kans om het ontwerp met aandacht te maken”, zegt Erko.

“Ik ben ervan overtuigd dat een goede verkoopstrategie altijd werkt, en een goed hulpmiddel is voor bloemisten. Zoals ‘koop 10 of meer rozen en krijg er 3 gratis’! De meeste klanten voor Valentijnsdag zijn mannen, die gemiddeld 5-7 rozen kopen. Voor hen is dat een goede aanbieding die zorgt voor een leuke verrassing!”

Valentijnstip voor de man, bestel rode rozen van te voren direct bij de kweker.
Zorg dat je van tevoren weet wat de favoriete bloemen van je geliefde zijn. “Ik heb al zo vaak vrouwen horen klagen dat ze de verkeerde bloemen hadden gekregen, of de verkeerde kleur. Geef de juiste bloemen aan de juiste vrouw en ze zal je gegarandeerd nooit vergeten!”, aldus Erko.