Ivana Spinelli wordt in de wereld van de bloemsierkunst beschouwd als een van de meest innovatieve en creatieve kunstenaars met ongeëvenaarde passie en flair. Tijdens een van Ivana’s laatste projecten, een fantastische Italiaanse bruiloft aan het strand, spraken we haar. Ivana heeft ook de nieuwe Porta Nova White Naomi rozen gebruikt in de decoraties voor de strandbruiloft. De roos is vanaf 9 september verkrijgbaar. De White Naomi is een luxe roos van topkwaliteit met een lange, stevige steel en een weelderige bloem. Door het ongekende aantal bloemblaadjes kan de roos prachtig ontluiken tot een klassieke vorm die vrijwel symmetrisch is.

ivana spinelli porta nova naomi roses beach wedding 1

Wat vind je van de nieuwe Porta Nova White Naomi-roos?
De Porta Nova White Naomi-roos is sierlijk met zijn zuivere witte bloemblaadjes en aangename geur. Ik hou ervan! Met een geperfectioneerde kwaliteit van de textuur van het bloemblad is het een prachtige witte roos! Ik zou mijn collega-bloemisten vertellen dat, zoals bij elke andere witte roos, White Naomi een delicate bloem is die zorg en aandacht vereist tijdens opslag en verwerking, maar absoluut de moeite waard is om te gebruiken voor vele speciale gelegenheden en geweldig te combineren met Porta Nova Red Naomi.

Geef je bepaalde adviezen of stel je specifieke vragen als je met een paar de bloemdecoraties voor hun bruiloft bespreekt?
Het belangrijkste advies dat ik aan een bruidspaar kan geven is dat ze niet nerveus moeten zijn. Kalm blijven en zo openhartig mogelijk zijn, zodat ik een stijl kan bepalen die het beste bij hen past. Het eerste wat ik doe, is achter mijn bureau gaan zitten om het bruiloftsproject van alle kanten te bekijken. Elk evenement is uniek en specifiek gericht op het bruidspaar. Ik ben degene die zich uiteindelijk aanpast aan hun wensen, en niet vice versa.

ivana spinelli porta nova naomi roses beach wedding 2

My wedding spouses become my first partners for the project. We study the floral arrangement project together; all the while paying maximum attention to every detail. It is only through listening and speaking as much as possible with the spouses that I can perfectly understand what they want and consequently advise the most suitable floral scenography for their personality and their style.

ivana spinelli porta nova naomi roses beach wedding 3

Hoe zou je deze strandbruiloft beschrijven? Welke ontwerpen, arrangementen en materialen heb je gebruikt voor de bruiloft?
Een smeedijzeren prieel bij de zee vormt de achtergrond, met symbolische betekenis voor de ceremonie van Eugenia en Giovanni. Een prachtig paar dat na jaren samenwonen ervoor heeft gekozen om de trouwgelofte af te leggen en ringen te wisselen.

ivana spinelli porta nova naomi roses beach wedding 4

Het prieel werd versierd met vijf schitterende composities met prachtige rode en witte Naomi rozen en lange witte draperieën die mooi contrasteerden met het blauw van de zee en de lucht.

ivana spinelli porta nova naomi roses beach wedding 5

De rijen witte stoelen, gericht naar het middelpunt van de ceremonie, waren versierd met prachtige rode rozen met lange rode linten en aangekleed met licht bedrukte stof. Ten slotte werden bruid en bruidegom verwelkomd met twee grote bloemstukken aan het begin van de passage.

ivana spinelli porta nova naomi roses beach wedding 6

In de receptieruimte stonden tafelstukken met bloemenkransen. In het midden van de kransen stond een glazen bol met een witte kaars, klaar voor een romantisch diner bij kaarslicht.

ivana spinelli porta nova naomi roses beach wedding 7

Op het servet van elke gast was een prachtige rode roos gelegd, om hen te bedanken voor hun warme aanwezigheid.

Wat zijn de trends in bruidswerk voor de zomer van 2019 en hoe passen Naomi rozen in deze trends?
Volgens mij zijn Boho-chic en Nieuw Barok de populairste stijlen voor 2019. Het zijn twee compleet andere stijlen, maar allebei uniek en origineel. Door mijn passie en liefde voor bloemen ben ik bloemsiertechnieken gaan bestuderen, heb ik geavanceerde trainingen en specialisatiecursussen gevolgd en blijf ik op de hoogte van nieuwe trends om voorbereid te zijn op het laatste nieuws uit de bruidswereld.

De roos is per definitie de bloem van passie en liefde, en natuurlijk een symbool van romantiek. Daarom zijn Porta Nova Naomi rozen perfect geschikt voor elke bruiloft.