Subtiele hints over een toekomst in de bloemsierkunst waren al te zien bij Alex Segura toen hij nog een kind was. Hij was terughoudend in zijn uitgaven door het jaar heen om vervolgens al zijn spaargeld te gebruiken om aankopen te doen voor het maken van kerstversieringen thuis. Gewapend met deze liefde voor bloemsierkunst, studeerde hij vervolgens bloemsierkunst en grafische vormgeving, waar hij technieken en vaardigheden verwierf die hem tegenwoordig tot een van de meest gerespecteerde professionals in de wereld van de bloemsierkunst maken. We spraken met Alex, direct na zijn cover op het tijdschrift Floral Fundamentals, waar hij een boeiend ‘modestuk’ voor Valentijnsdag had gepresenteerd, vormgegeven met Porta Nova Red Naomi-rozen. Alex is een freelance ontwerper die als onderwijzer in de bloemsierkunst fungeert en zijn vaardigheden deelt met zowel beginnende ontwerpers als collega’s in de industrie.

VIDEO: Liefde houdt je warm

porta nova red naomi roses valentines day

Alex Segura werkt met Porta Nova Red Naomi-rozen

“Ik ben een freelancer die voor bedrijven, groothandels en bloemsierkunstscholen werkt en over de hele wereld les geeft en demonstraties houdt,” zegt hij.

Een van de belangrijkste opdrachten van Alex, sinds hij in 2006 begon, is het assisteren van Torbjorn Akesson bij het maken van bloemdecoraties voor de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede in Oslo. Hij heeft deelgenomen aan nationale en internationale bloemsierkunstwedstrijden en demonstraties in onder andere Spanje, Zwitserland, Duitsland, Portugal, Frankrijk, Costa Rica.

porta nova red naomi alex segura valentines day

Voor Alex Segura gaat het bij bloemendecoraties vooral om kleur, texturen en details.

“Kleur, texturen en details, dat zijn de begrippen die mijn werk zouden kunnen definiëren,” zegt Alex wanneer hij zijn algemene benadering van bloemsierkunst beschrijft.

Over Porta Nova-rozen zegt hij: “Voor mij betekenen Porta Nova-rozen kwaliteit, kracht, glamour, elegantie en luxe. Dus elke keer dat je een bloemstuk met deze kenmerken moet maken, kun je deze rozen perfect gebruiken!

red naomi valentines day porta nova with alex segura

“Less is more” Alex Segura

Zijn creatie voor Valentijnsdag die in de publicatie treffend wordt beschreven als „Liefde houdt je warm” is voornamelijk gemaakt met Porta Nova Red Naomi-rozen op het zachte wolvilt van Lehner Wolle.

red naomi love will keep you warm by alex segura

Laatste afwerkingen door Alex Segura

Andere bloemen die gebruikt werden, zijn Aster Astee Flash van Nachtvlinder, Gloriosa Crown Jewels van Wim Brouwer, Hydrangea Macrophylla Verena Blue Classic van Pieter Kok, Hypericum van Summerflowers, Limonium Sineniss Princess Diamond van Summerflowers en parelspelden.

“Lagen van luxueus uitziend rood vilt versierd met fluwelen Porta Nova-rozen op een tapijt van bijpassende bloemen. Dit stuk kan gedragen worden als een mof, een sjaal of een schouderdoek. De boodschap is duidelijk. Mijn liefde houdt je warm.”

“Onthoud altijd: less is more!” is het advies van Alex aan andere bloemsierkunstenaars.

porta nova red naomi alex segura spanish designer valentines day

Dit stuk met Porta Nova Red Naomi-rozen kan gedragen worden als een mof, een sjaal of een schouderdoek.

porta nova red naomi alex segura spanish designer valentines day

Liefde houdt je warm

porta nova red naomi alex segura spanish designer valentines day 33

Liefde houdt je warm

Porta Nova, Proud member of Flora Fundamentals

Porta Nova, trots lid van Flora Fundamentals

Images courtesy of Boerma Institute
For more inspiration CLICK HERE for the Floral Fundamental Valentine’s edition 
Bloemensjaalontwerp door – Judy Zhang