Max Hurtaud staat wereldwijd bekend om zijn unieke talent in bloemenontwerp. Hij is een meesterbloemist die al zijn gevoelens levendig uitdrukt via bloemen. Max heeft een sterke achtergrond in de kunst die wordt ondersteund door een zesjarige studie Bloemisterij in Bordeaux, in Frankrijk. Max, die in 2015 zijn Master certificering behaalde, is goed thuis in het creëren van oogstrelende bloemencombinaties, met een knipoog naar vorm, textuur en kleur. Volgens Max heeft de natuur ons een van haar mooiste geschenken aangeboden en is het aan hem om goed voor deze kostbare geschenken te zorgen. Bloemen hebben geen geheimen voor Max.

Max Hurtaud with a spiky christmas porta nova red naomi roses
Max Hurtaud

Stekelige Kerst

Wij spraken met Max nadat hij een prachtig feestelijk ontwerp met Porta Nova Red Naomi rozen met de wereld had gedeeld. Hij noemt het een Stekelige Kerst. “Soms kan goud stekelig zijn, maar warm als je het ziet; dit is het gevoel dat ik via mijn ontwerp naar buiten wil brengen.”

Max Hurtaud with a spiky christmas porta nova red naomi

Hij gebruikte wat Black Oasis steekschuim, stompdraden, bramen, goudverfspray, rode kerstballen, coco stervorm en 70 stengels Porta Nova Red Naomi rozen

De feestdagen

Zijn verwachtingen voor de feestdagen zijn dat mensen ervan zullen genieten, omdat het de meest magische tijd van het jaar is en het een zeer geschikte tijd is om door te brengen met familie en vrienden.

“Ik wil meer verschillende bloemen en kleurencombinaties zien voor de feestdagen. Een risico nemen om van de klassieke kleuren af te stappen kan zooo cool zijn!”

Max’s passie & zege

“Ik wilde altijd al bloemist worden, en ik ben ook gek op reizen. Dus ben ik erin weten te slagen om beide passies in mijn werk te combineren. Het reizen geeft me veel inspiratie omdat ik leer over verschillende culturen en verschillende elementen uit de natuur leer kennen. Deze aspecten helpen mij om iedere keer weer iets anders te ontwerpen.”, zegt Max. Zijn gouden tip: altijd plezier hebben met bloemen.

Roobos

Max krijgt zijn voorraad Porta Nova Naomi rozen van Roobos. We spraken met Simon Kent van Roobos, een in Nederland gevestigde groothandelaar in bloemen en planten die al meer dan 40 jaar levert aan bloemenwinkels en tuincentra in heel West-Europa.


Roobos inkoper, Ronald van Egmond deelt zijn sentimenten

Roobos is begonnen als een bloemenvervoerder voor bloemenwinkels in de Elzas in Frankrijk en is sindsdien uitgegroeid tot een leverancier in andere gebieden, zoals België, Spanje, Zweden en Finland.

Meesterfloristenorganisatie FLOOS heeft Roobos gekozen als hun enige leverancier.

Ze zijn gesteld op topkwaliteit. “Voor ons begint het allemaal met kwaliteit. Voordat we bij een teler gaan inkopen, hebben onze inkopers grondig gekeken naar de constante kwaliteit van hun producten. De meesterfloristenorganisatie FLOOS, heeft ons gekozen als hun enige leverancier. Zij vertrouwen erop dat wij alleen de beste producten leveren voor hun florale meesterwerken en hun stap voor stap meesterbloembinder design boeken,” zegt Simon.

Simon’s voorspelling voor de feestdagen is dat hoewel rood ieders favoriet zal blijven, klanten ook op zoek zullen gaan naar felle, levendige en gedurfde kleuren. “Denk aan pastelroze of geel in combinatie met metallic elementen zoals goud of zilver. Klanten kunnen ook gaan voor de organische look, zoals groen in alle tinten en schakeringen, die echt populair zou kunnen zijn deze feestdagen.”