Moederdag is een van de populairste dagen ter wereld om bloemen te geven en te krijgen. Dat is immers die ene speciale dag waarop we de liefde voor de belangrijkste persoon in ons leven, onze moeder, vieren, eren en tot uitdrukking brengen. Naar schatting wordt een kwart van het totaal aantal verkochte bloemen per jaar rond deze dag verkocht. Hoewel Moederdag in verschillende landen op verschillende data wordt gevierd, valt deze dag in de meeste landen wel ergens halverwege mei.

Inspiratieposter voor Moederdag 
Porta Nova maakt altijd samen met het portal Myflorist een promotieposter met een thema die bloemisten gratis als inspiratiebron kunnen gebruiken voor hun winkels en op diverse online platforms, zo nu ook voor weer voor Moederdag. De Moederdagposters in hoge resolutie kunnen worden gedownload door HIER of op de banner hieronder te klikken.

porta-nova-mothers-day-banner-2

 

Hoe wordt een “Ontbijttafel met Moederdag” met Porta Nova Red Naomi-rozen gemaakt?
De inspiratiebron voor dit arrangement met Porta Nova Red Naomi-rozen dat Erko humoristisch beschrijft als de ‘ideale zoete taart zonder calorieën’, was het warme en ontspannen voorjaarsgevoel buiten.

“Moederdag valt in Duitsland altijd halverwege mei. Rond deze tijd van het jaar lonken het weer en het buitenleven en gaan de mensen naar buiten. Daarom heb ik een Moederdagtaart met Porta Nova Red Naomi-rozen gemaakt met daarnaast een arrangement dat eruitziet als een tuintafel buiten met kleine vaasjes en diverse andere bloemen,” vertel Erko. 

my-florist-porta-nova-mothers-day-9

Voor de hartvormige Moederdagtaart gebruikten de ontwerpers Porta Nova Red Naomi, de nieuwe Dianthus Hermes en groen blad van de Heuchera.  

my-florist-porta-nova-mothers-day-8

Oasis steekschuim en de hartvormige ondergrond

my-florist-porta-nova-mothers-day-7

Erko snijdt een hartvorm uit Oasis steekschuim voor in de hartvormige taartvorm

my-florist-porta-nova-mothers-day-4

De Porta Nova Red Naomi wordt toegevoegd

my-florist-porta-nova-mothers-day-5

De bloementaart begint vorm te krijgen

my-florist-porta-nova-mothers-day-3

Een roze decoratielint past goed bij de creatie

my-florist-porta-nova-mothers-day-1

Andere bloemen en kleine vaasjes in een rozetint als uitbreiding op de Moedertdagtaart met Porta Nova Red Naomi

Om de buitensfeer voor de Moederdagontbijttafel met Porta Nova Red Naomi-rozen tot uitdrukking te brengen, gebruikt Erko andere bloemen, zoals Dicentra, Convillaria, Clematis, Spray Alstroemeria-rozen en de enkele grote roos uit Pride and Prejudice van Jane Austen.

my-florist-porta-nova-mothers-day-10

Het eindresultaat: een Moederdagontbijttafel compleet met een prachtige, hartvormige Moederdagtaart met Porta Nova Red Naomi-rozen. Zoetigheid zonder calorieën!

Volgens Erko Feigl van het platform MyFlorist kent de Duitse bloemenmarkt een groeiende trend rond Moederdag. De afgelopen twee jaar is er meer omzet gedraaid vergeleken met de jaren daarvoor.

“De meeste klanten zijn rond Moederdag op zoek naar bloemen en bloemarrangementen van topkwaliteit die langer mooi blijven. Porta Nova-rozen staan bekend om deze kwaliteit, en dat ziet men niet alleen op dit soort dagen in maar gedurende het hele jaar,” aldus Erko.

“Daarom geven klanten de voorkeur aan Porta Nova Red Naomi-rozen; ze weten dat die hun geld meer dan waard zijn.”

my-florist-porta-nova-mothers-day-11

my-florist-porta-nova-mothers-day-12- Red Naomi supra

Porta Nova Red Naomi – Supra