Nunzia Guerino is tussen de bloemen geboren en getogen en het is dus ook geen verrassing dat zij zelf bloemist is geworden. Zij herinnert zich hoe ze als jong meisje liever haar opa hielp met rozen schoonmaken in de bloemwinkel van de familie, dan dat zij zich bezighield met echte kinderdingen. En zo ontwikkelde zij al op jonge leeftijd een passie voor bloemen.

Op dit moment is Nunzia werkzaam bij Doll’s Blumen, een Oostenrijkse bloemist met een even fascinerend motto als de vele bloemprojecten en -oplossingen die het bedrijf de afgelopen jaren heeft gerealiseerd.

emil-doll-mothers-day-porta-nova-red-naomi

“Bloemen geven iedere gelegenheid een fris en elegant tintje. Ze zorgen altijd voor een leuke verrassing, je kunt er iemand mee bedanken of je excuses ermee aanbieden. Ze sieren het dagelijks leven gewoon net iets op” is te lezen in de introductie op hun website.

VIDEO: ZEG IK HOU VAN JE MAMA op een prachtige manier en recht uit je hart. Deel je liefde voor je moeder met een boeket met Porta Nova Red Naomi en enkele rozen van Doll’s Blumen.

In de aanloop naar Moederdag 2017 jaar spraken we met Nunzia Guerino. Zij deelde met ons haar passie voor bloemsierkunst met een uitzonderlijk moederdagboeket met Porta Nova Red Naomi en vertelde over haar stijl en inspiratie. Ook vertelt Nunzia waarom Porta Nova haar favoriete bloem is voor exclusieve gelegenheden.

VIDEO: Nunzia Guerino van Doll’s Blumen maakt een hartvormig boeket met Porta Nova Red Naomi

Vertel ons eens iets meer over Doll’s Blumen
Ik kan ons bedrijf het beste beschrijven als een geweldig team. Doll’s Blumen is een bijzonder familiebedrijf waar we altijd op zoek zijn naar bloemenconcepten die aansluiten bij nieuwe, moderne trends. Tegelijkertijd proberen we de tijdloze klassiekers nieuw leven in te blazen. We maken voor iedere gelegenheid een apart en uniek arrangement, zodat het onvergetelijk blijft.

dolls-blumen-porta-nova-mothers-day-1

Doll’s Blumen

Hoe zou je jouw persoonlijke stijl omschrijven?
Ik heb geen specifieke stijl. Ik baseer mijn stijl op de materialen of de bloemen die ik in mijn handen heb. Ik probeer altijd het natuurlijke aspect van de bloem naar voren te laten komen.

Wat inspireert je?
Ik ben een stille observator. Vrijwel alles kan als inspiratiebron dienen.

dolls-blumen-porta-nova-mothers-day-5

Prachtig hartvormig moederdagboeket met Porta Nova Red Naomi, door Nunzia Guerino van Doll’s Blumen

Hoe dit specifieke Moederdagboeket met Porta Nova Red Naomi tot stand is gekomen?
De eerste voorbereiding voor dit ontwerp dat door Nunzia Guerino van Doll’s Blumen gemaakt is, was een eenvoudige hartvorm die vervolgens uitgebouwd is tot een compact boeket met een perfecte vorm die het concept moeder tot uitdrukking brengt.

Wat vind je het mooist aan Porta Nova Red Naomi rozen?
De oneindigheid van de knop vind ik het allermooiste aan Porta Nova Red Naomi rozen. Het is een soort wervelwind van bloemblaadjes.

Bij welk soort gelegenheid gebruik je het liefst Porta Nova Red Naomi?
Iedere keer dat we bloemen van topklasse nodig hebben die lang mooi blijven. En met name bij wat exclusievere evenementen, zoals bij het Hofburg paleis in Wenen tijdens bijzondere gelegenheden. Zo hebben we Porta Nova Red Naomi ook gebruikt bij de inauguratie van de nieuwe president van Oostenrijk, Alexander Van der Bellen.

dolls-blumen-porta-nova-mothers-day-6

We hebben Porta Nova Red Naomi ook gebruikt bij de inauguratie van de nieuwe president van Oostenrijk, Alexander Van der Bellen.

Wat krijgt u doorgaans te horen van klanten wanneer u Porta Nova-rozen gebruikt?
We krijgen altijd zeer positieve reacties. Onze klanten vinden de perfecte kleur, de immense knop en de onsterfelijke kwaliteit geweldig. Het is ook gewoon een prachtige rode roos; je moet er wel van houden.

Wie levert de Porta Nova-rozen?
Onze leverancier is Wim Kinkel van Rijnsflowers BV.

Wat vind je het leukst aan bloemist zijn?
Wat ik het leukste vind aan dit vak, is de relatie tussen mij en de bloemen wanneer ik ermee ga werken. Ik noem het een harmonie van positieve gevoelens. Ik vind het ook erg leuk dat iedere gelegenheid, iedere locatie en iedere klant uniek is. Bij Doll’s Blumen krijgen we de kans om op geweldige en historische plaatsen door heel Wenen te komen, nog iets wat ik echt geweldig vind.