Olga Sharova red naomi floral fundamentals ggggg
Olga Sharova

Olga Sharova werkt in Moskou en is een gerenommeerd bloemkunstenaar in binnen- en buitenland. Dit heeft ze te danken aan een succesvolle carrière waarin ze op het hoogste niveau bloemkunst maakt en onderwijst. Verder heeft ze meerdere prijzen gewonnen. Op dit moment is Olga creatief directeur van het bedrijf 7Flowers, docent aan de Moskou bloemkunstschool Flowers in Details en ambassadeur van Floral Fundamentals. We gingen in gesprek met Olga nadat ze prachtige en zinnenprikkelende ontwerpen had gemaakt met Porta Nova​ Red Naomi rozen. Deze designs stonden in een recent artikel van Floral Fundamentals, waarin hun Russische ambassadeurs thuis fotosessies deden om verschillende kwekers een steuntje in de rug te geven.

Wat is de belangrijkste les over carrièreontwikkeling die u altijd deelt met uw leerlingen?
Om als bloemist te groeien, moet je aan je vaardigheden werken. Ontwikkel een gevoel voor schoonheid door natuur en kunst te volgen, naar muziek te luisteren en te lezen. Doe je werk met liefde voor bloemen. Ik vertel ze ook dat ze niet alleen commerciële boeketten en arrangementen op bestelling moeten maken, maar ook creatieve stukken om zichzelf te ontwikkelen.

Hoe vond u het om met Porta Nova Red Naomi rozen te werken?
Ze hebben de meest kenmerkende rode kleur van alle rode rozen en het zijn mijns inziens kwalitatief gezien de beste rozen op de markt. Groot, prachtige vorm en een fluweelachtige textuur. En deze soort gaat ook het langste mee en is zelfs mooi als hij verwelkt. De roos heeft een fijne, zachte geur. Porta Nova​ Red Naomi rozen zijn een geweldige keuze!

ONTWERP 1: Decoratieve blikvanger in de stijl van het sovjet-constructivisme

Olga Sharova red naomi floral fundamentals

De materialen die voor dit ontwerp zijn gebruikt zijn: de vaas, steekschuim, lisdodde en draad, ranken, Porta Nova​ Red Naomi rozen en cherrytomaten. Dit stuk zou prachtig staan in een hotellobby of een Italiaans restaurant. De belangrijkste boodschap zit verborgen in de textuur en dynamiek. De gegroepeerde fluweelachtige en glanzende vormen creëren levendige contrasten. De groene lijnen zorgen voor dynamiek en een chique uitstraling. De foto’s zijn gemaakt in de stijl van het sovjet-constructivisme.

ONTWERP 2: Geïnspireerd op de gedachte achter een film

Olga Sharova red naomi floral fundamentals rrrr

Dit design is bedoeld als accent voor het interieur van een huis. De gebruikte techniek is kenzan (prikker). Dit stuk is geïnspireerd op de gedachte achter de film Memoirs of a Geisha. De gezichten van meisjes worden wit geverfd en de rode lippen vormen het accent. Het heeft een recht postuur en vloeiende lijnen met een prachtige glasplaat als basis. De bloemen worden vastgezet op kenzan en de dynamiek wordt bepaald door lelies, grote pimpernellen en parapluplanten. De vanda en Porta Nova​ Red Naomi rozen zorgen voor kleur. Het werk is gebaseerd op dynamiek en groepering.

Waarom is het belangrijk om altijd bloemen van topkwaliteit te gebruiken bij creatieve ontwerpen?
Omdat je met hoogwaardige bloemen geniet van je werk. Het is ook een stuk gemakkelijker omdat je bloemen van slechte kwaliteit niet hoeft te compenseren, je kunt je volledig concentreren op de compositie. En je zult begrijpen dat de levensduur van een bepaald bloemstuk belangrijk is voor de klant!

Waardoor laat u zich inspireren?
Ons beroep is prachtig maar ook moeilijk. Ik zie de werken en de vooruitgang van mijn collega’s en vrienden in de branche. Ik sta vaak versteld van de creativiteit van designers, architecten en kunstenaars. Ik word geïnspireerd door het materiaal waarmee ik werk: de bloemen. Ik vind bloemen een van de mooiste wereldwonderen. Als ik levende materialen ter hand neem, word ik bevangen door stilte en gratie. Vervolgens komt een creatie tot leven.

Goed gedaan Olga