easter table centerpiece red naomi porta nova fabio sicurella floral design 1

Een mengeling van talent, passie en bescheidenheid, dat is de beste manier om Fabio Sicurella te beschrijven. Een ‘ontluikende’ bloemsierkunstenaar met een talent dat elke meester naar de kroon steekt. Met zijn schitterend gemaakte Porta Nova paastafelstuk en andere prachtige ontwerpen verraadt Fabio zijn liefde voor de bloemsierkunst en laat zien waarom hij denkt dat Porta Nova-rozen met kop en schouders boven de rest uitsteken.

VIDEO: Fabio Sicurella maakt een schitterend paastafelstuk met Porta Nova-rozen

De dertigjarige Fabio is een bloemist van de tweede generatie. Hij treedt in de voetstappen van zijn moeder, die hun bedrijf in 1976 startte. Fabio haalt zijn inspiratie uit de natuur en uit de uitbundige beelden en geluiden van zijn geboorteplaats Ribera, waar zijn winkel ‘L’Angolo Dei Fioir Di Fabio Sicurella’ is gevestigd. Met niet meer dan vier jaar ervaring heeft hij zijn naam al gevestigd als opvallende bloemsierkunstenaar, met arrangementen die buitengewoon doordacht en fascinerend zijn.

fabio easter porta nova red naomi

“Ik werk het liefste met natuurlijke elementen, zoals wilde klimop, druiven, olijven, oranjebloesem en de prachtige Porta Nova-rozen,” vertelt Fabio; die op unieke wijze ook doorklinken in de verrukkelijke florale ontwerpen van zijn culinaire opleiding.

En hij voegt eraan toe… “Ik gebruik graag Porta Nova Red Naomi, vanwege de onmiskenbare kwaliteit. Mijn klanten zijn vooral gek op de prachtige, fluweelachtige rode kleur en de heerlijke geur van Porta Nova.”

De wensen van de klant staan bij Fabio centraal; hij vindt dat zijn werk als bloemist een beetje te vergelijken is met dat van een psycholoog. Als hij de vreugde in de ogen van zijn klanten ziet, weet hij dat hij zijn werk goed heeft gedaan.

Fabio Sicurella maakt het Porta Nova paastafelstuk
Fabio vertelt dat op Sicilië de tafel traditioneel veelkleurig wordt versierd. Olijftakken vormen het symbool van vrede, terwijl rode rozen de liefde voor de familie uitbeelden.

fabio porta nova easter centerpiece

De eerste stap

Dit is een speciale mand die in het verleden op Sicilië werd gebruikt voor voedsel en bloemen. Hij plaatst eerst het Oasis-schuim en voegt daarna de bloemen toe: margrieten, tulpen, orchideeën, druivenranken, lelies, groen en ten slotte de Porta Nova-rozen.

Fabio porta nova easter arrangement

Bloemen schikken

Hij gebruikt ook gedroogde bamboe rivierbloemen.

fabio porta nova easter table centerpiece

En nog meer bloemen.

fabio porta nova red naomi easter

En ten slotte de Porta Nova Red Naomi-rozen als ‘finishing touch’ van het arrangement.

Porta Nova Red Naomi fabio easter

Porta Nova paastafelstuk

porta nova red naomi easter set up

Schitterend paastafelstuk door Fabio

Easter table centerpiece by fabio porta nova

Paastafelstuk met Porta Nova Red Naomi door Fabio