De zomer wordt vaak gekenmerkt door minder vraag en een groter aanbod in de markt als gevolg van een relatief grotere productie. Deze grotere productie wordt over het algemeen veroorzaakt door hogere temperaturen en dit gaat meestal gepaard met mindere kwaliteit wat te zien is in kleinere knoppen en dunnere stelen.

De Climator.
Het streven vanPorta Nova 
om het hele jaar door een uniforme kwaliteit te leveren heeft er toe geleid dat wij een aantal jaar geleden hebben geïnvesteerd in een nieuw systeem: de Climator. Deze functioneert in de zomer als airconditioning en in de winter als verwarming. Door de aircofunctie in de zomer kunnen wij de kas koel houden met als resultaat: een mooi product met grote knoppen en dikke stelen.

summer-quality-porta-nova

Bij Porta Nova gaat het niet alleen om kwalitatief de beste rozen produceren, we willen dit ook nog eens op een milieuvriendelijke manier doen. Daarom gebruiken we een uniek verwarmings- & koelingssysteem met de naam de Climator en hebben we geïnvesteerd in een hoger lichtniveau. Zo hebben we de kwaliteit naar het allerhoogste niveau kunnen brengen. Dankzij de Climator kunnen wij het hele jaar door dezelfde topkwaliteit rozen leveren.

In de video hieronder onthult Aad van Luijk, productiemanager van Porta Nova, een van de geheimen achter Porta Nova’s vermogen om midden in de zomerhitte topkwaliteit Red Naomi rozen te kweken!

 

 

dsc_0339