Voor hun eerste editie gaf het digitale magazine Floral Fundamentals een aantal vooraanstaande bloemisten de opdracht om ontwerpen te maken met de schitterende Red Naomi-rozen van Porta Nova. Het resultaat was een aantal prachtige ontwerpen met een rijk Valentijnsdag-thema. De ontwerpen waren niet alleen fraai, maar waren ook ingenieus vervaardigd.

Met Valentijnsdag vlak voor de deur zijn deze boeketten, die in verschillende stijlen zijn vormgegeven, een ideale inspiratie voor bloemisten door de wijze waarop ze de essentie van liefde vangen. Ze vormen een goede illustratie van wat je krijgt als een uitstekend gevoel voor bloemsierkunst samenkomt met de fluweelrode Red Naomi van Porta Nova.

Foto’s ter beschikking gesteld door  Floral Fundamentals

Foto’s gemaakt door Denis Bradley

Porta Nova Red Naomi hand tied bouquet

Valentijnsboeket van Red Naomi-rozen van Porta Nova, gemaakt door ontwerper Oscar von Flora (bovenste afbeelding).

Dit ontwerp van Oscar Von Flora laat de Red Naomi-rozen van Porta Nova duidelijk uitkomen in hun stralende, fluweelrode kleur, die perfect matcht met de roze schakeringen van de Bouvardia Royal-roos en Pink Luguma-hydrangea plus de Burgundy Vanda Sumathi van Anco pure vanda. Het arrangement is ingenieus samengebonden met een los vallende roze draad.

Porta Nova Red Naomi heart Dan Xavier

Het bovenstaande ontwerp is een hart van Red Naomi-rozen van Porta Nova, gemaakt door ontwerper Dan Xavier; dit ontwerp heeft ook op de cover van de 3de editie van Floral Fundamentals gestaan.

Voor dit fraaie Valentijnsbloemstuk creëerde floraal ontwerper Dan Xavier een samengestelde roos met behulp van bloembladen van de kwalitatief hoogwaardige Red Naomi-roos van Porta Nova op een hartvormig, handgemaakt draadframe. Om dit ontwerp een meer artistieke uitstraling te geven, gebruikte hij twee stengels van de Red Naomi waarvan hij de bloembladen had verwijderd en lijmde hij daar Gloriosa-bloembladen van Crown Jewels Gloriosa op. Het resultaat is een schitterende en unieke Valentijnsdagcreatie.

Porta Nova Red Naomi heart Dan Xavier

Een close-up van het ontwerp van Dan Xavier, dat bloembladen van de Red Naomi-roos van Porta Nova bevat en Gloriosa-bloembladen van Crown Jewels Gloriosa.

Porta Nova Red Naomi Valentines Day bouquet

Fraai boeket van Red Naomi van Porta Nova, ontworpen door Dan Xavier.

Een klassiek, handgebonden biedermeierboeketje van Red Naomi-rozen van Porta Nova in rijke Valentijnskleuren. Dit schitterende en deskundig gearrangeerde biedermeierboeketje van ontwerper Dan Xavier is afgemaakt met een hartvormig frame van linten, om het Valentijnsgevoel op te roepen. De Raspberry Cerice vanda nitaya-bloem van de Anco pure vanda werkt goed om het plaatje compleet te maken.

Porta Nova Red Naomi valentines day

Creatie van ontwerper Oscar von Flora met het thema Valentijnsdag, waarbij met één Red Naomi-bloem van Porta Rosa is gewerkt.

Soms is één Red Naomi-roos van Porta Nova alles wat je nodig hebt om op een speciale manier “Ik hou van jou” te zeggen. Ontwerper Oscar Von Flora maakte dit inspirerende stuk met behulp van één Red Naomi-roos van Porta Nova, gemengd in Malus red sentinel-bloesem, Tillandsia Usneoides en Tillandsia xerographica van de corsaplant. De roze draad in deze abstracte vorm maakt het ontwerp des te mooier.

Porta Nova Red Naomi valentines day

Gedetailleerd ontwerp in vaas met Red Naomi-rozen van Porta Nova en zwarte veren.