Porta Nova Red Naomi Table by Viky Vangampelaere 2017 Fleuramour 12

Nu ze 37 is, wordt Viky Vangampelaere’s liefde voor de bloemsierkunst alleen nog maar meer versterkt door het feit dat haar twee dochters langzaam in haar creatieve voetsporen volgen. Net als haar dochters begon Viky al op jonge leeftijd en nu heeft ze niet alleen haar eigen bloemenwinkel in Ursel, in het Belgische Oost-Vlaanderen, maar doet ze ook freelance-werk en verzorgt ze bloemsierkunst-demonstraties.

Viky Vangampelaere porta nova red naomi roses

Bloemsierkunstenaar Viky Vangampelaere en een collega tijdens het Fleuramour 2017-evenement in Alden Biesen

In haar schooltijd liep Viky stage bij een bloemenzaak waar ze naar eigen zeggen de oneindige mogelijkheden ontdekte van wat men kan doen met bloemen. Om haar talent verder te versterken en haar passie te kunnen volgen, studeerde ze drie jaar lang op een professionele bloemistenschool.

Viky is het type bloemist dat zichzelf graag wil blijven uitdagen. Dit doet ze door voortdurend nieuwe creaties te ontwerpen en unieke combinaties van bloemen te bedenken. Haar belangrijkste inspiratiebron is de natuur en de verschillende vormen die deel uitmaken van haar omgeving.

Tijdens het Fleuramour 2017 bloemsierevenement in Alden Biesen, maakte Viky een tafelarrangement met Porta Nova Red Naomi-rozen.

“Op Fleuramour moesten we een tafelarrangement maken gebaseerd op een bepaalde cultuur. Ik koos voor Spanje en wist dat Porta Nova de perfecte roos voor het project zou zijn.”, vertelt Viky.

“Voor mijn tafelarrangement heb ik ongeveer 150 stengels Porta Nova-rozen gebruikt. Ik heb een compositie gemaakt van oase-bollen die diagonaal over de tafel liep. De bollen werden vervolgens gevuld met Porta Nova-rozen in combinatie met Black Tie-bladen en in een golvende beweging geplaatst”, voegt ze eraan toe.

Viky vertelt dat ze vooral van Porta Nova Red Naomi-rozen houdt vanwege de topkwaliteit en de perfecte rozenknop van de bloem. Nu de feestdagen dichterbij komen, heeft Viky de Porta Nova-rozen al in gedachten voor deze drukke tijd aan het eind van het jaar.

“De Porta Nova-roos is een uitstekende bloem die kan worden gebruikt voor arrangementen binnens- en buitenshuis. Het is ook mijn favoriete roos voor mijn demonstraties.”

Viky krijgt veel positieve feedback van klanten na het gebruik van Porta Nova-rozen. Ze vertelt dat de meeste van haar klanten gefascineerd zijn door de kwaliteit, de lange houdbaarheid en opvallend rode kleur ervan.