Het is een feestelijke periode met een aangenaam, typisch Fins karakter, waarin studenten in heel Finland hun academisch jaar afsluiten. De bloemisten in dit land, dat bekend staat om zijn sterke hang naar ceremonieel, hebben hun handen vol om aan de enorme vraag naar bloemen en bloemstukken in dit seizoen te voldoen.

piilola porta nova red naomi

Piilola.fi team

“Graduation Day heeft een prima impact op de verkoop van bloemen, omdat het aantal klanten enorm is. Maar de vraag geldt vooral voor losse rozen en niet voor arrangementen”, zegt Timo Punkarir. Timo runt Piilola.fi, een Fins bloemenbedrijf dat ook dynamisch online aanwezig is en door heel Finland en daarbuiten bloemen levert.

Piilola.fi porta nova red naomi

Arrangementen van gemengde boeketten van Piilola.fi met Porta Nova Red Naomi-rozen

Op Graduation Day krijgen studenten die voor hun toelatingsexamen voor de universiteit zijn geslaagd en studenten die naar een volgend jaar zijn overgegaan bloemen van familie en vrienden. Ook worden er over het hele land feesten gehouden. “Wanneer gasten naar een examenfeest gaan, is het traditie dat ze een roos geven. Natuurlijk kunnen naasten en ouders ook een bos rozen geven”, zegt Timo.

“Wij hebben altijd zeer hoge verwachtingen, omdat het een heel goede dag is voor ons bedrijf, aangezien we aan veel scholen rozen leveren en ook veel bloemstukken voor scholen maken”, voegt hij toe.

Timo zegt dat Porta Nova Red Naomi-rozen een uitstekende keuze zijn voor diploma-uitreikingen, vanwege de grootte en de kwaliteit. De bloemstukken die Piilola maakt zijn meestal iets groter (in omvang) wanneer ze in scholen worden gebruikt. Sommige mensen kopen ook tafelbloemstukken voor thuis, als ze een examenfeest geven.

piilola.fi porta nova red naomi

Arrangementen van gemengde boeketten van Piilola.fi met Porta Nova Red Naomi-rozen

“De meeste rozen die we verkopen zijn Porta Nova Red Naomi-rozen; ze zijn een klassieke keuze”, zegt de bloemist.

“Wij vinden vooral de Porta Nova Red Naomi Supra erg mooi; dit is de roos die we meestal gebruiken als lange rode roos. We verkopen trouwens eigenlijk nooit rozen van een mindere kwaliteit dan Red Naomi.”

porta nova red naomi piilola

Eersteklas Porta Nova Red Naomi Supra-rozen bij Piilola.fi

 

Levering van rozen voor Graduation Day in Finland

oscar-pw-de-Mooy-Flowerwexport

De leverancier voor Piilola.fi is P.W. de Mooy Flowerexport, een “vliegende Hollander” die gespecialiseerd is in verse bloemen en potplanten in Finland.

“Een team van 15 enthousiaste mensen houdt onze handelswaar elke week up-to-date en zorgt ervoor dat bloemenwinkels hun producten op tijd ontvangen. De hoogste kwaliteit, en goede en betrouwbare service zijn drie belangrijke dingen in ons bedrijf!” Oscar van P.W. de Mooy.

Met vier bloementrucks bedient P.W. de Mooy het zuiden en midden van Finland.

Om alle bloemen in perfecte staat bij hun cliënten in Finland te krijgen hebben ze speciale trucks gebouwd. In de truck bevindt zich een verwamings- en koelsysteem. De trucks zijn gebouwd als een grote bloemenkamer. Het zijn als het ware “snoepwinkels” voor Finse bloemisten.

“Om de bloemen in Finland te krijgen moeten we een lange weg afleggen. Elke week reizen we 45 uur per boot en over de weg, met inbegrip van 1.500 km door Nederland en Duitsland. Maar het is altijd weer fijn om in het mooie Finland aan te komen en onze klanten bloemig geluk te brengen.”

 

P.W.de Mooy flowerwexport inside truck1P.W. de Mooy Flowerexport flying dutchman

 

10530776_907714252605271_3768341403975618181_n