Bij het maken van haar ontwerpen kiest Lily Beelen vaak voor een contrast tussen moderne vormen en natuurlijke lijnen. Soms kiest ze voor abstractie en begint vanuit een wiskundige vorm die ze laat samensmelten met bloemen. De meesterbloemist haalt haar inspiratie uit haar omgeving. Natuur, kunst, architectuur, mode, muziek en sparren met collega’s zijn nog maar een paar dingen die haar inspireren. Kortgeleden maakte ze schitterende bruidsboeketten met Porta Nova White Naomi rozen.

Lily’s stijl

Ik bedenk graag unieke arrangementen met bloemen. Een samensmelting van allerlei stijlen. Om mezelf uit te dagen, verder te ontwikkelen en nieuwe materialen en vormen te ontdekken. Mijn liefde voor de natuur, de inspiratie die ik uit mijn omgeving haal, is een bijzonder belangrijke prikkel voor mijn kunst. Ik blijf mijn hele leven zoeken naar die perfecte balans tussen alles wat kunst is en alles wat leven is. Van alles en iedereen leren, maar bovenal mezelf blijven: Gewoon Lily.

Wat is je inspiratie wanneer je werkt aan een bruidsboeket?

In bruidswerk kun je veel toewijding en liefde stoppen door dat kleine beetje extra te geven dat op die belangrijke dag een groot verschil maakt. Elk bruidsboeket vertelt een verhaal. Hoe het eindresultaat er ook uitziet, het is altijd met veel liefde gemaakt. De inspiratie begint op het moment dat het paar de ruimte binnenkomt.

bridal glamelia

Hoe betrek je de bruid bij het creatieve proces? En hoe ga je professioneel om met een bruid die veel noten op haar zang heeft?

De ontmoeting met allerlei verschillende persoonlijkheden stimuleert en inspireert me. Ik vind het echt heerlijk om al mijn creativiteit te gebruiken om een heel speciale en opwindende creatie te maken. De veeleisende bruid komt met foto’s, kleuren en vormen van het arrangement dat ze voor ogen heeft. Met toewijding en geduld neem ik hen mee op reis om hun eigen gevoelens te ontdekken. Door vragen te stellen, alternatieven aan te dragen. Het ontwerp bekijken met je hart, en minder met je ogen. Op die manier wordt het bruidsboeket een persoonlijke en unieke creatie. Het geeft hen ook het gevoel dat ze speciaal zijn.

Bruidsboeket als een waterval

Cascading bridal bouquet

De basis van dit bruidsboeket is een ijzeren ring waar ik de hedera omheen heb gewikkeld. De ring zelf is kriskras bedekt met Oasis-bindtouw. Dat heb ik gedaan om de rozen gemakkelijk te kunnen bevestigen. Andere materialen in het boeket zijn Agapanthus Glacier en Panicum fountain. Als afwerking en om het bruidswerk te accentueren heb ik een snoer met 50 parels gebruikt.

Handgebonden bruidsboeket

Hand tied bridal bouquet

Het oppervlak is gemaakt van visvormig ijzerdraad, omwikkeld met wol, en de vormen worden met kabelbinders bij elkaar gehouden. De Porta Nova White Naomi rozen worden rondom geplaatst. Daarna heb ik het bruidsboeket opgevuld met andere materialen en bloemen, zoals: Peony’s Rose, Hydrangea Verena Rose, Lepidium Green Bell en lichtgroene parels.

Glamelia bruidsboeket

Glamelia bridal bouquet

Uit karton knipte ik een cirkel met een gat in het midden. Daarna plaatste ik Porta Nova White Naomi in het gat. Ik plukte de rozenblaadjes van 12 White Naomi rozen en lijmde de rozenblaadjes met goudlijm op één roos. De rand is afgewerkt met witte Panicum Fountain. Tussen de rozenblaadjes lijmde ik parels en bloemen van de Ammi Visnaga en Agapanthus Glacier.

Bruidsboeket met enkele steel

Narrow Single stem bridal bouquet lily beelen

Voor dit eenvoudige bruidsboeket met enkele steel gebruikte ik één steel van een Porta Nova White Naomi en bindtouw van sisal met daarin een plastic buisje, gevuld met een piepklein stukje Oasis. Het buisje is bedekt met bladeren (dubbelzijdig tape) van Leucadendron argentum Silverleaf. De White Naomi, Hydrangea Verena Blue, Scilla Blue en een paar Delphinium Ballkleid-bloemen zijn schuin afgesneden en in de Oasis geplaatst. De volgende bloemen zijn met goudlijm op ijzerdraad gelijmd: Succulenten, Delphinium en een paar bloemen van de Ornithogalum. Dit geeft het bruidsboeket lichtheid en allure.

Boeket met enkele steel voor bruidsmeisjes

Dit bruidsboeket is voor het bruidsmeisje. Delicaat en met alle aandacht voor de witte roos! Porta Nova White Naomi. De kleine ronde basis is gemaakt van aluminiumdraad (in kleine cirkels), waaraan je wat draad kunt bevestigen als basis voor de handgreep. Door de opening van de aluminium cirkels kun je allerlei materialen steken, die de uiteindelijke handgreep vormen. Er zijn tere bloemen gebruikt die zorgen voor een luchtige uitstraling: Ornithogalum white star, Panicum Fountain, Ammi Visnaga en Alchimella Mollis.

Tafelarrangement met White Naomi

White Naomi table arrangement lily beelen

Op een smal plastic blad is een cilinder van Oasis geplaatst. Door eerst de langwerpige materialen toe te passen, bepaal je de omvang. Hier heb ik blad en ranken van hedera gebruikt en Lepidium Green Bells. Daarna heb ik de belangrijkste bloem geplaatst, de Porta Nova White Naomi. Je hebt nu een structuur waarin je alle andere bloemen kunt bevestigen. Denk aan Delphinium Ballkleid, Rosa Peony’s, Alchemilla Mollis. De hoogte is perfect voor een tafelstuk. Op deze manier kun je rustig een gesprek voeren. Het arrangement is perfect voor bruiloften en vergelijkbare feesten, zoals een verloving, een verjaardag of een jubileum.

Een pronkstuk van bloemsierkunst

LIly Beelen white naomi decoration

Een decoratieve blikvanger kan het buitengewoon goed doen op een huwelijksreceptie, in de receptieruimte van een groot bedrijf of tijdens een jubileumviering. Het kan bijvoorbeeld bij de hoofdingang, in de hal, in de ontvangstruimte, op de toonbank of bij een buffet worden geplaatst. Het witte glanzende oppervlak is gemaakt van plastic en gevuld met vier blokken Oasis. De hoogte wordt bepaald door Eremerus Romance en de onderkant is afgewerkt met Lepidium Green Bells. Er zijn ongeveer 35 stelen Porta Nova White Naomi rozen gebruikt Overige materialen: Antirrhinum Maryland Pink, Lisianthus Alissa Light Apricot, Pink Peony’s en wat Panicum Fountain.

Hoe geschikt is de White Naomi roos voor bruidsarrangementen?

De White Naomi past perfect in de wereld van de bloemisterij. Een sterke roos met een goed vaasleven van ten minste anderhalve week, niet alleen in de vaas, maar ook in Oasis. White Naomi kun je overal toepassen. Of het nu gaat om rouwarrangementen, bruidswerk, of boeketten en tafelstukken.

Handgebonden boeketten met veel veldbloemen, in combinatie met rozen. Romantische stijl. Dit zijn de boeketten die we op dit moment het meest verkopen.

Model: Karlijn Wijnen