mother's day with Swiss floral students and Blumen Fleischli Porta nov red naomi 7

Zestien Zwitserse studenten Bloemsierkunst bezochten kortgeleden de rozenkwekerij Porta Nova en kregen de kans om een kijkje te nemen bij de werkzaamheden in onze kassen. Onder leiding van hun docent, de ervaren bloemist Peter Fleischli, ontdekten de studenten wat er zoal komt kijken bij de productie van ’s werelds beste Red Naomi-rozen.

porta nova red naomi Blumen Fleischli

Zwitserse studenten op excursie naar Porta Nova

Naast een rondleiding door de rozenkwekerij kregen de studenten – tweedejaars aan de IDM Beroepsopleiding in Thun – de opdracht om met Porta Nova-rozen een bloemstuk voor moederdag te maken. Peter Fleischli vroeg hen om volgens eigen idee een ontwerp te maken met één roos, met drie rozen en met vijf rozen. De enige voorwaarde die de docent stelde, was dat ze aan de slag gingen met de ideeën die ze zelf het meest aantrekkelijk vonden en dat ze bloemstukken maakten die ze zelf ook graag zouden kopen.

mother's day, porta nova, red naomi, Schnitt-Flor, Blumen Fleischli

Een schitterend moederdagontwerp met één roos door een van de studenten.

Volgens Peter onderscheiden Porta Nova-rozen zich door hun topkwaliteit – een kwaliteit die het hele jaar door gegarandeerd blijft. Naast zijn werk als enthousiaste docent runt Peter ook Blumen Fleischli, een bloemisterij waar graag onconventionele bloemstukken en -combinaties worden gemaakt.

mother's day, porta nova, red naomi, Schnitt-Flor, Blumen Fleischli

Een moederdagontwerp met slimme accessoires dat is opgebouwd rondom één steel

Blumen Fleischli red naomi porta nova

Een van de studenten met haar ontwerp met één Red Naomi van Porta Nova

“Met onze bloemencreaties willen we nieuwe perspectieven openen. We bieden u de beste bloemenarrangementen, of het nu gaat om een exclusief bruidsboeket, een feestelijke bloemendecoratie of een persoonlijke bloemengroet,” is de openingszin op de website van Blumen Fleischli.

Als bloemist en als docent adviseert Peter Fleischli anderen om ruimdenkend te zijn en inspiratie te halen uit een breed scala aan plaatsen, zoals natuur, mode, architectuur en nog veel meer.

“Durf voor het ongewone te kiezen, gebruik materialen en andere componenten om composities te maken in een boeiende harmonie,” zegt hij.

porta nova mothers day schnitt flor Blumen Fleischli

Een van de moederdagontwerpen met 3 Porta Nova-rozen

Blumen Fleischli red naomi porta nova

Nog een inspirerend moederdagontwerp van de studenten, met 3 Red Naomi-rozen van Porta Nova

porta nova red naomi Blumen Fleischli

Een prachtig ontwerp met drie Porta Nova-stelen

Schnitt-Flor viert 20-jarig bestaan
Blumen Fleischli ontvangt de Porta Nova Red Naomi via Schnitt-Flor, een bekende bloemengroothandel uit Hägendorf, Olten in Zwitserland. Dit jaar viert Schnitt-Flor het 20-jarig bestaan en als onderdeel van de feestelijkheden bieden ze hun klanten Porta Nova van topkwaliteit aan tegen een aantrekkelijke korting.

De studenten werkten aan hun moederdagcreaties op de locatie van Schnitt-Flor, een inspirerende ruimte waar Peter Fleischli gevoel, enthousiasme, plezier en vakmanschap van zijn studenten vraagt bij de uitvoering van hun ideeën.

Blumen Fleischli red naomi porta nova

Een eenvoudig en elegant moederdagontwerp met vijf Red Naomi’s

Blumen Fleischli red naomi porta nova

Dit uniek geaccentueerde ontwerp met vijf Red Naomi-rozen van Porta Nova straalt zeker liefde uit.