Porta Nova kweekt ook talenten

Bij Porta Nova investeren we in talent en laten ze groeien!

Bij Porta Nova investeren we veel in onze toekomst. We kijken ver vooruit. Dat moet ook wel met de grote investeringen die we doen om zo duurzaam mogelijk topkwaliteit rozen te telen. De aanschaf van bijvoorbeeld LED licht op 20 hectare of een nieuwe klimaattechniek moet je in meerdere jaren terugverdienen. 

En om over 15 jaar nog steeds een gezond bedrijf te hebben dat topkwaliteit rozen teelt, moeten we vooral ook onze kennis en vakmanschap behouden en doorgeven aan de nieuwe generatie, die op hun manier ook weer nieuwe kennis komt brengen.

Daarom koesteren we de talenten die zich bij ons aansluiten en geven we ze de kans te groeien.

In onze kwekerij is veel diverse diepgaande kennis nodig. Zo hebben we energie experts rondlopen en draait er een ingenieus Climator systeem waarmee we de eerste gasloze rozenteler zijn.
Daarnaast werken we veel samen met andere partijen. We hebben een samenwerking met universiteiten om “plasma water” in te zetten en met commerciële partijen zijn we bezig om een robot als assistent te laten werken bij het oogsten.  

En dan is er natuurlijk ook alles rondom het biologisch bestrijden van ziekten en plagen, het werken met klimaatcomputers voor planning van de te produceren kwaliteit, nieuwe technieken voor het sorteren en verpakken en natuurlijk de verkoop en communicatie. 

Vanuit al die afdelingen is er veel data beschikbaar die we weer slim moeten verwerken en inzetten. We zijn dan ook altijd op zoek naar talent in veel diverse disciplines. Je hoeft je bij ons nooit te vervelen!

Kortom, rozen telen is een high tech vak geworden: we combineren groene vingers met de nieuwste technieken. 

Om een idee te krijgen wie er bij ons werken en wat ze doen, stellen we graag een aantal van onze jonge talenten aan je voor.


Glenn van der Burg

Glenn van der burg @ porta Nova

Functie: Grow & Quality Specialist

Leeftijd: 28


Wat doe je bij Porta Nova?

Binnen Porta Nova ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteits- en productieoptimalisatie. Ik stel samen met de kwekers de bandbreedtes vast waarin we moeten blijven qua werkzaamheden, klimaat, watergift en bemesting. Daarnaast doe ik diverse testen/projecten in de teelt, maar ook in de naoogst om nieuwe kennis te vergaren en ervoor te zorgen dat onze bloemen nog langer op de vaas staan.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Mijn passie naast de rozenteelt is voetbal. Ik voetbal al vanaf mijn 5e. Hier haal ik veel ontspanning/afleiding uit na een drukke werkdag. Dit jaar hebben we met Porta Nova ook meegedaan aan het plaatselijke bedrijfsvoetbaltoernooi. Leuk om op die manier met je collega’s eens op een andere manier een team te vormen. Naast voetbal padel ik ook regelmatig met vrienden.


Tom van der Haak

Tom van der Haak @ Porta Nova

Functie: Manager Verwerking

Leeftijd: 26


Wat doe je bij Porta Nova?

Vanaf 15 maart 2023 ben ik verantwoordelijk voor de afdeling Verwerking. Deze afdeling zorgt ervoor dat dagelijks alle rozen vanuit de 4 verschillende tuinen van Porta Nova gesorteerd en verpakt worden. Dit doen wij o.a. met behulp van de nieuwste camera technologieën, maar ook door het zelf ontwerpen van de nieuwste verpakkingslijn. Uiteindelijk streven wij er elke dag naar om kwalitatief het maximale uit de ongesorteerde rozen te halen. Daar komt bij dat wij als ‘afdeling verwerking’ centraal in ons bedrijfsproces staan en een groot deel van de data waar Porta Nova op acteert, verzamelt en verwerkt. Deze data geven we weer terug naar de andere afdelingen en op deze manier proberen wij het potentieel van de andere afdelingen maximaal te laten benutten.

Met gemiddeld 200.000 rozen per dag 7 dagen in de week is dit altijd weer een mooie uitdaging.

Ik houd ervan complexe uitdagingen stukje voor stukje af te spelen tot behapbare problemen om vervolgens dagelijks stap voor stap kleine verbeteringen door te voeren en zo op de lange termijn met zijn allen grote stappen te kunnen zetten.


Wat doe je graag in je vrije tijd?

Fervent voetballiefhebber, zowel als supporter van Feyenoord als zelf voetballer bij v.v. Verburch. Daarnaast ben ik met mooi weer graag aan het varen en aan het einde van de dag lekker met de green egg in de weer.


Magdalena Krywald-Szczot
Teamleider Kas

Functie: Teamleider Kas

Leeftijd: 37


Wat doe je bij Porta Nova?

Ik werk nu 10 jaar bij Porta Nova en ben verantwoordelijk voor het functioneren van het team.

Denk hierbij aan het ervoor zorgen dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd, de processen worden gevolgd, maar vooral ook dat de mensen in het team zich goed voelen en het beste uit zichzelf kunnen halen.


Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik vind het heerlijk om een stukje te fietsen, te luisteren naar muziek op vinyl (elpee), maar ook lees ik graag een goed boek, bij voorkeur een echte ‘crime novel’.


Lennert Bregman

Lennert Bregman @ porta Nova

Functie: Senior Scouter (Gewasbescherming)

Leeftijd: 23


Wat doe je bij Porta Nova?

Bij Porta Nova ben ik verantwoordelijk voor het 

bestellen van alle biologie en chemie. Aan de hand van de resultaten van het scouten wordt dit besloten.

Verder ben ik bezig met projecten binnen de gewasbescherming. Dat er elke week wel een plaag of ziekte kan komen, houdt mijn werk lekker divers en leuk!

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik voetbal graag, doe graag gezellig een drankje met mijn vrienden en ik ervaar nog veel plezier aan het organiseren van feesten waaronder bijvoorbeeld Stompwijk Summerland.  

Naast het werken en al die gezelligheid volg ik ook nog een HBO studie om me verder te ontwikkelen, bij Porta Nova heb ik hier een mooie kans voor gekregen om dit allemaal te combineren.


Niels Dukker

Niels Dukker @ Porta Nova

Functie: Data Specialist

Leeftijd: 24


Wat doe je bij Porta Nova?

Het onderhouden en ontwikkelen van nieuwe data-systemen binnen Porta Nova.

Op dit moment zitten we middenin de transitie naar ‘future-proof’ en geautomatiseerde systemen.

De grootste uitdaging is om met ruwe data bruikbare informatie te creëren. De ruwe data wordt verwerkt in de SQL-servers, vervolgens visualiseren we deze in de diverse PowerBi dashboards.


Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik sta een aantal keer per week op de squash- of padelbaan, daarnaast hou ik ervan om af en toe een balletje te trappen met vrienden. In het weekend gooi ik het liefst de BBQ aan, of ga ik ergens op het terras zitten.


Wessel van Zwet

Wessel van Zwet @ Porta Nova

Functie: Kweker

Leeftijd: 23


Wat doe je bij Porta Nova?

Als Kweker ben ik verantwoordelijk voor een van de vier kassen van Porta Nova, en alles wat daarbij komt kijken. Klimaat, teelt, watergift, bemesting, arbeid en gewasbescherming; er komt veel kijken bij het telen van de perfecte roos. 

Wij streven er dagelijks naar om de perfecte roos te telen. Dit doen we niet meer met alleen groene vingers, maar vooral ook met veel tools en data.
Via de klimaatcomputer en de nieuwste sensoren, proberen we het klimaat zo optimaal mogelijk te maken, zodat de plant optimaal groeit. Daarnaast beschikken we over alle data die we nodig hebben om elke vierkante meter optimaal te benutten en elke werknemer van de kas optimaal te kunnen laten presteren. 

Ik ben hier begonnen als Teamleider, maar kon d.m.v. een interne opleiding zoveel kennis opdoen dat ik inmiddels de volledige verantwoordelijkheid heb over mijn eigen tuin.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Na het werk ga ik vaak naar de sportschool om het laatste beetje energie nog even op te maken. Daarnaast houd ik er erg van om naar goede muziek te luisteren en om met vrienden een drankje te doen op het terras.


Wie we zijn?

Porta Nova is de grootste kweker van Naomi rozen ter wereld. Wij kweken ongeveer 60 miljoen Naomi rozen per jaar, waarmee we pakweg zo’n 20 miljoen mensen blij maken. Elke dag proberen we het beter te doen dan de dag ervoor. Het is eigenlijk een verbeteringsproces zonder einde.

Dit doen wij met ruim 200 medewerkers die ernaar streven om de beste kwaliteit rozen ter wereld te kweken in een optimaal klimaat, met de juiste verlichting en voeding. Daarbij werken wij klimaat- en milieuvriendelijk.

Wat kenmerkt ons als werkgever?

 • Persoonlijke aandacht vinden we belangrijk
 • We zijn een innovatieve en gedreven organisatie
 • De werksfeer is informeel
 • We willen graag dat jij het beste uit jezelf kan halen
 • Er worden diverse groei- en ontwikkelingsmogelijkheden geboden
 • Last but not least: naast hard werken, ook met elkaar lachen en leuke dingen doen!

Welke eigenschappen passen bij ons?

 • Gedreven
 • Gemotiveerd
 • Leergierig
 • Flexibel
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel, ook binnen een team (met elkaar de beste kwaliteit bereiken)
 • Maar vooral: passie voor het product en jouw vak!

Wil je ons leren kennen als mogelijke werkgever? Neem contact met ons op en we kijken graag naar de mogelijkheden! Of stuur direct jouw CV en motivatie naar jobs@portanova.nl.

Ben je op zoek naar een stageplek? Dat kan natuurlijk ook! Kijk hiervoor op onze pagina gericht op stages.