Lily Beelen heeft haar carrière in de bloemsierkunst opgebouwd door te inspireren, te motiveren en emoties te laten zien met schitterende, ambachtelijke ontwerpen. Kortgeleden gebruikte Lily Porta Nova White Naomi rozen om arrangementen te maken die vrolijke zomerse sferen opwekten. Ze haalt haar inspiratie uit haar omgeving: natuur, kunst, architectuur, mode, muziek en uit sparren met collega’s. Lily is op dit moment druk bezig om de basis te leggen voor demonstraties in het herfst- en kerstseizoen. Ze vertelt ons meer over de zomerse sferen met Porta Nova White Naomi.

Floral trends this Summer are hand-tied bouquets. Bouquets De trends in de bloemsierkunst deze zomer zijn handgebonden boeketten. Boeketten die een bepaald type bloemen of veldbloemen bevatten, of parallel gebonden boeketten (die in een smalle vaas passen). Kleine koffieboeketjes zijn een geweldig idee om mee te nemen als je even bij vrienden langs gaat. Tijdens deze pandemie geven mensen boeketten aan familie en vrienden om hun huis op te fleuren. Bloemen vrolijken je op en geven energie!

Since people are spending most of their time at Nu mensen het grootste deel van de tijd thuis doorbrengen, waarom zouden ze hun huis opvrolijken met bloemenarrangementen?

Tijdens de COVID-19 periode geven mensen boeketten aan hun familieleden en vrienden om hun huis op te fleuren. Dat is belangrijk, want bloemen vrolijken je op en geven die broodnodige positieve energie!

Wat is je denkproces en je inspiratie wanneer je werkt met deze boeketten van White Naomi?

Met deze ontwerpen met White Naomi probeer ik mijn collega-bloemisten te inspireren om Porta Nova White Naomi rozen te kopen en te gebruiken. Dat was mijn voornaamste gedachte. Dat is de beste manier om de schoonheid van White Naomi te presenteren!

Je kreeg de nieuwe Porta Nova White Naomi Supra Rozen. Hoe was het om ermee te werken en wat is je mening over de rozen?

Ik vond het geweldig om te werken met de Porta Nova White Naomi Supra Roses: ze hebben een mooie volle knop en een stevige steel. Niet te veel doornen en prachtig groen blad. Ze hebben een luxueuze en exclusieve uitstraling en je kunt ze op allerlei manieren gebruiken. De White Naomi is een echte blikvanger!

Boeket met White Naomi, kant en bloemistenwol

Summer vibes lace and floral white naomi

This arrangement is built on an iron base. I glued on white rope (bleached mulberry bark). I included shells of Dit arrangement heeft een basis van ijzer. Daarop heb ik wit touw (gebleekte moerbeibast) gelijmd. Toen heb ik schelpen in verschillende formaten toegevoegd. Daartussen plaatste ik plastic buisjes voor de White Naomi en de Ammi Visnaga. Voor de afwerking gebruikte ik een beetje witte wol tussen de bloemen en wat glazen ijspegels. Dit arrangement is erg praktisch en ideaal als decoratie in hotels of restaurants. Op een piëdestal staat het ook fantastisch bij je thuis. Zo kun je in een handomdraai je bloemen verversen.

Tafelstuk met White Naomi

Summer table design white naomi
Summer vibes table centerpiece white naomi

Dit is een ontwerp voor een ronde tafel, gemaakt in een open krans van 40 centimeter doorsnee. Ik gebruikte Sedum Sieboldii (vetplantjes), parels, Judaspenning, jute en draadjes Lehner-wol. De kers op de taart zijn natuurlijk de White Naomi rozen en de Lepidium Green Bell. De krans ligt op een houten plaat die is behandeld met tex (waarin zand is verwerkt). Dit arrangement laat een frisse zomerbries waaien door de vergaderruimte, of in winkels (mode of sieraden) met een zitje waar je een kop koffie kunt drinken.

Zomerboeket in Bloomon-stijl

Summer Bloomon style bouquet

Deze stijl is nu heel populair geworden in de bloemsierkunst. Het heet de Bloomon-stijl. Dit boeket is ideaal om het huis op te vrolijken, om in het theater aan te bieden, om in de receptieruimte van een bedrijf te zetten, of om te geven bij een verjaardag of jubileum. De bloemen en materialen die in deze creatie zijn gebruikt: White Naomi van Porta Nova, Lisianthus Alissa Light Apricot, Hydrangea Verena Blue, Allium, Delphinium Ballkleid, Peony, Alchimella Mollis, Eremuris Romance en Panicum fountain.

Model: Karlijn Wijnen